Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sărbătoare la Făurei, umbrită de suporterii Rapidului

• în jur de 1.500 de spectatori au asistat la partida CS Făurei – Rapid Bucureşti 1-3 • cât s-a jucat 11-11, echipa manageriată de Bănel Nicoliţă a jucat de la egal la egal cu gruparea bucureşteană • după eliminarea lui Stelian Nicoliţă echipa gazdă nu a mai ţinut pasul cu adversara sa • portarul Tudor a fost înger şi demon: a scos două mingi grele în prima repriză, dar a gafat impardonabil în partea a doua • în prelungiri a fost eliminat şi Bănel Nicoliţă • suporterii giuleşteni i-au agresat pe jucătorii lor şi a fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a potoli spiritele

 

Partida dintre CS Făurei şi Rapid Bucureşti a reprezentat un eveniment deosebit pentru micul oraş din judeţul Brăila, o adevărată sărbătoare la care au participat în jur de 1.500 de iubitori ai sportului rege. Dintre aceştia în jur de 350 au fost suporteri ai formaţiei giuleştene, iar aceştia, ca de obicei, au creat probleme organizatorilor la finalul partidei. Gazdele au orgnizat însă foarte bine jocul, iar “ieşirile în decor” ale bucureştenilor au fost imediat stopate de forţele de ordine.

Meciul în sine nu a fost unul spectaculos, ci de luptă surdă între cele două careuri, iar dacă se juca 11-11 până la finalul partidei echipa manageriată de Bănel Nicoliţă ar fi putut realiza surpriza etapei. Rapidul lui Shumacher a evoluat modest, dar până la urmă, în repriza a doua, a obţinut toate punctele puse în joc, asta după ce echipa gazdă a rămas în inferioritate numerică deoarece Stelian Nicoliţă a fost eliminat direct cu cartonaş roşu, în minutul 46, pentru că i-a spart obrazul lui Dragoş Grigore. Dar la victoria formaţiei giuleştene a contribuit şi portarul Tudor prin două gafe impardonabile. În prelungirile partidei a fost eliminat şi Bănel Nicoliţă. Fostul internaţional stelist, care la 33 de ani a fost cel mai bun jucător al gazdelor, nu a mai rezistat tensiunii partidei şi a primit două cartonaşe galbene în câteva minute.

Prima ocazie de gol a aparţinut Rapidului, în minutul 7: Cârstocea a centrat din corner, mingea respinsă de un apărător al gazdelor a ajuns la Goge care a şutat violent, însă Tudor a scos mingea de sub transversală. Replica gazdelor a venit patru minute mai târziu, când Ionuţ Cristian i-a pasat în stânga lui Stelian Nicoliţă care, talonat de Voicu, a şutat pe lângă poartă.

Jocul s-a derulat apoi între cele două careuri şi abia în minutul 41 oaspeţii au mai creat o fază periculoasă: Grigore a centrat în careul gazdelor iar Cârstocea a şutat puţin pe lângă poartă. La ultima fază a primei reprize, după o acţiune la care au participat Vlada şi Jorza, mingea a ajuns la Goge care a şutat înşelător dar Tudor a fost la post şi după primele 45 de minute scorul era ca la începutul meciului, 0-0.

La prima fază a actului secund, Stelian Nicoliţă l-a lovit cu cotul pe Grigore, iar centralul i-a acordat atacantului gazdelor cartonaşul roşu. La patru minute după ce a rămas în inferioritate numerică, CS Făurei a primit primul gol, autorul lui fiind Marian Vlada. Rapid şi-a dublat avantajul în minutul 55, când Niţu a fost faultat în careu de portarul Tudor, care a ieşit inoportun, iar Vlada a transformat lovitura de la 11 metri.

CS Făurei a ripostat imediat şi a reuşit să reducă din diferenţă prin Andrei Puşcaşu. Oaspeţii au restabilit însă diferenţa de două goluri în minutul 76, când Matulevicius a şutat la poartă, Tudor a rămas spectator, iar mingea a poposit în plasă. Cu toate că a evoluat cu un jucător mai puţin, echipa gazdă s-a luptat să mai înscrie, însă tabela nu s-a mai modificat până la finalul partidei. În minutele de prelungire Bănel Nicoliţă a primit cel de-al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu.

 

Suporterii bucureşteni i-au acuzat pe rapidişti de blat în meciul de Cupă cu Turis Turnu Măgurele

La finalul partidei jucătorii Rapidului s-au dus să salute galeria, iar în acel moment a izbucnit un conflict spontan între suporteri, aceştia s-au luat la bătaie între ei dar imediat, unii şi-au concentrat etenţia supra fotbaliştilor lor. Antrenorul Rapidului, Constantin Schumacher, şi unii dintre jucători, printre care au fost menţionaţi, Voicu, Iacob şi Vlada au fost acuzaţi că nu şi-au apărat corect şansele în partida de Cupă cu Turis Turnu Măgurele. Ba, mai mult, aceştia au fost şi agresaţi fizic. Conflictul a fost însă repede oprit de jandarmii de la Brigada Mobilă Constanţa şi de către reprezentanţii firmei de securitate.

Aceştia i-au evacuat pe suporterii oaspeţilor din stadion şi liniştea s-a restabilit.

CS Făurei: Tudor (min. 77: A. Nicoliţă) – M. Mocanu, Căldăraru, Poteraşu, A. Huţu (min. 89: Drezaliu) – Puşcaşu, B. Nicoliţă, Percă  - Bordei, I. Cristian (min. 46: Racoviţă), S. Nicoliţă.

Rapid: Drăghia – I. Voicu, Maftei, Iacob, Grigore – Jorza, Cârstocea (min. 79: Duriţă) – Niţu (min. 90: Demici), Jurj (min. 69: Matulevicius), Goge (min. 62: Dovleac) – Vlada.
Categorie articol: 

Comentarii