Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sărbătoare în biserici. 23 de ani de la Trecerea moaştelor Sfântului Apostol Andrei

* în ziua de joi, 17 octombrie 2019, în bisericile ortodoxe din Brăila şi Galaţi a fost oficiată Sfânta Liturghie * credincioşii au sărbătorit sosirea moaştelor Sf. Apostol Andrei la Galaţi, în anul 1996 * cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Casian a sfinţit noul Aşezământ parohial de la Brătuleşti, judeţul Galaţi, şi a participat la conferinţa semestrială a preoţilor Protopopiatului Tecuci

 

 

Sărbătoare în bisericile Eparhiei Dunării de Jos. Cu prilejul sărbătoririi a 23 de ani de la Trecerea la Galaţi a moaştelor Sfântului Apostol Andrei, în mai toate bisericile din judeţele Brăila şi Galaţi a fost oficiată Sfânta Liturghie şi au fost organizate activităţi pastoral-misionare, culturale şi filantropice.

Un astfel de program s-a desfăşurat în ziua de joi, 17 octombrie, în parohia Brătuleşti, judeţul Galaţi, unde Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit Sfânta Liturghie şi a participat la conferinţa pastorală semestrială a preoţilor din protopopiatul Tecuci. Cu acest prilej, ierahul a adus, din patrimoniul sacru al Reşedinţei Arhiepiscopale de la Galaţi, racla ce adăposteşte o părticică din moaştele Sfântului Apostol Andrei, precizează surse din cadrul eparhiei. Preoţii au citit Acatistul Sfântului Andrei şi s-au rugat sfântului, în amintirea evenimentului petrecut în anul 1996, şi anume Trecerea moaştelor Sfântului Apostol Andrei la Galaţi. Totodată, a fost prezentată viaţa şi activitatea patriarhului Nicodim Munteanu al Bisericii Ortodoxe Române, precum şi repere definitorii din activitatea patriarhului Iustin Moisescu, al patrulea Întâistătător al BOR.

Tot joi, Înaltpreasfinţitul Casian a acordat mai multor preoţi rangurile bisericeşti de sachelar, iconom şi iconom stavrofor şi a oficiat slujba de pomenire a patriarhilor României. Totodată, ierarhul a săvârşit slujba de sfinţire a noului Aşezământ parohial "Patriarhul Nicodim Munteanu" care a primit ca ocrotitori spirituali pe Sfântul Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei, Sfântul şi Dreptul Nicodim şi Sfintele Femei Mironosiţe.

În aceeaşi zi, părintele paroh de la Brătuleşti, împreună cu soţia acestuia, care sunt cadre medicale, au oferit consultaţii gratuite mai multor persoane defavorizate şi bătrâni, cărora le-au împărţit mai apoi şi medicamente gratuite.

Aşezământul parohial sfinţit joi a fost construit în perioada 2010-2018, cu srijinul credincioşilor din parohie.

 
Categorie articol: 

Comentarii