Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sărăcuțu a băut vin, s-a urcat în "Merțan" și a lovit o mașină parcată

* procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Andrei Valentin Sărăcuțu, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influența alcoolului  

 

Un bărbat din Chiscani "a stat la o băută" cu prietenii și apoi s-a gândit că nu este chiar așa o mare problemă dacă se urcă la volanul “Merțanului”. A avut însă ghinion, întrucât pe drum a lovit o mașină parcată și au venit polițiștii care l-au pus să sufle în fiolă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au definitivat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Andrei Valentin Sărăcuțu, acuzat că a condus autoturismul pe drumurile publice, având o îmbibație alcoolică în sânge de 1,65 grame la mie.

Potrivit anchetatorilor, la data de 23 decembrie 2017, în jurul orei 20.30, lucrătorii Secției 2 de Poliție Rurală Brăila au fost îndrumați de către dispecerul Poliției Municipiului Brăila în satul Chiscani, asta după ce s-a făcut sesizare prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier. Deplasați la locul indicat, polițiștii au identificat două autoturisme, unul Skoda și altul “Mercedes Benz”.

Cel de-al doilea autoturism era condus de inculpatul Andrei Valentin Sărăcuțu, care emana o puternică halenă alcooliciă, după cum se arată în rechizitoriul procurorului. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest și rezultatul a fost de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul în cauză a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge.

Fiind audiat în calitate de suspect, Sărăcuțu a spus că, la data de 23 decembrie 2017, se afla la domiciliul din Chiscani cu socrul și un prieten, consumând împreună o sticlă de 2,5 litri cu vin de butuc. Inculpatul a decis apoi să meargă la o rudă din localitate, astfel că s-a urcat la volanul autoturismului “Mercedes Benz”. La intersecția a două străzi, șoferul nu a observat autoturismul Skoda care era parcat și l-a acroșat, provocând avarii ale acestuia. Vinovatul a oprit pentru a vedea exact ce s-a întâmplat, întrucât era băut, însă proprietarul autoturismului Skoda a mers după el și i-a atras atenția, apoi a anunțat poliția.

Inculpatul a recunoscut și regretat fapta comisă. Instanța va decide acum pedeapsa pe care o merită.
Categorie articol: 

Comentarii