Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Săptămâna şi sesizarea despre gunoiul neridicat din Brăila

• un brăilean susţine că în cartierul Pisc, pe strada Pictor Iosif Iser, nu au mai fost golite pubelele de gunoi, joia trecută, aşa cum era programat • directorul “Eco SA” spune, la rându-i, că resturile menajere au fost ridicate mai devreme cu două zile, programul fiind dat peste cap de defectarea autoutilitarelor înainte de Paşte

 

După ce în perioada Sărbătorilor Pascale mai mulţi brăileni s-au plâns că stau cu mormanele de gunoi în faţa porţii, pentru că maşinile firmei de salubrizare nu le-au mai călcat strada, o nouă sesizare a ajuns, luni dimineaţă, la redacţie. Un locuitor din cartierul Pisc susţine că “Eco SA” nu-şi face treaba, pentru că joia trecută, când trebuia să fie ridicate deşeurile, nu s-a întâmplat nimic. “Joi, trebuia să vină maşina să ridice gunoiul, în cartierul Pisc, pe strada Pictor Iosif Iser. N-a venit. Ce se întâmplă? Nu se mai respectă zilele? Stăm cu gunoiul în poartă! Îl mai ridică cineva?”, ne-a zis, revoltat, bărbatul.

Pe de altă parte, directorul “Eco SA”, Marius Pisică, ne-a declarat că în zona respectivă resturile menajere au fost ridicate în ziua de marţi, 10 aprilie, mai devreme decât data normală. Decalarea s-a datorat “restanţei” din perioada Paştelui, când mai multe autoutilitare s-au defectat, iar cele funcţionale le-au preluat traseele. “Joia trecută nu a fost nicio maşină în zona respectivă, pentru că a fost ridicat gunoiul în zilele de marţi şi miercuri. Am rămas în urmă şi s-au decalat zilele pentru săptămâna trecută. Dar gunoiul a fost ridicat! Marţi a fost maşina pe strada Iosif Iser. De astăzi (ieri - n.r.), am revenit la programul normal, am reuşit să recuperăm. Săptămâna trecută, am intrat pe toate străzile, într-adevăr, nu în ziua în care era programat, dar trebuia luat (gunoiul - n.r.), pentru că rămăsese de la Paşte, iar de astăzi (ieri - n.r.) am intrat în program normal”, ne-a spus Marius Pisică.

În plus, Pisică a ţinut să sublinieze că”Eco SA” îşi înnoieşte parcul auto, din fonduri proprii. Măsura vine după ce, înainte de Sărbătorile Pascale, cel puţin 3-4 autoutilitare s-au stricat, iar în municipiu s-au format maldăre de resturi, ceea ce, bineînţeles, a stârnit revolta brăilenilor. “Am reparat o parte din maşini şi am semnat din fonduri proprii o achiziţie de 3 maşini. Probabil săptămâna viitoare vor veni şi maşinile. Licitaţia în SEAP durează mult şi nu mai puteam aştepta, aşa că am luat această decizie, de a cumpăra maşini din fonduri proprii”, ne-a mai declarat Pisică.

Oricum nemulţumirile clienţilor societăţii ECO sunt din ce în ce mai mari. În week-end, un alt brăilean ne-a transmis poze la redacţie, cu tomberoanele îngropate în gunoaie, susţinând că fotografiile au fost făcute joi, 12 aprilie, pe strada Mihu Dragomir, lângă policlinica stomatologică. “Totodată, aceasta este o zonă frecventată de copii, fiind în apropiere Şcoala nr. 18 şi un parc de cartier”, ne-a scris respectivul cetăţean.

 
Categorie articol: 

Comentarii