Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sănătate pentru Bogdi, prin sport

• firma de pază şi protecţie BGS s-a alăturat lui Bogdi în lupta cu “buba-monstruleţ” şi a organizat, vineri, un eveniment caritabil • au fost invitate cele mai puternice cluburi sportive din Brăila, mesajul transmis fiind acela că sportul înseamnă sănătate • cei prezenţi au putut urmări exerciţii şi meciuri demonstrative de box, kickbox, baschet, rugby, aerobic, culturism, iar, la final, Vlad Leahu a impresionat prin uşurinţa cu care a ridicat greutăţi mari • “Dacă aş avea putere să fac ceva mai mult, aş muta munţii din loc şi aş întoarce pământul, numai să ştiu că totul va fi bine”, a scris Vlad Leahu pe pagina sa de facebook

 

Demonstraţie de forţă, sănătate şi dărnicie în Grădina Publică. Vineri dimineaţă, compania de pază şi protecţie BGS a reuşit să strângă în parcul cu flori de pe malul Dunării, în curtea sălii de aerobic “2 Much Fitness”, cele mai puternice cluburi sportive din Brăila: C.S.M. Brăila, C.S. “Atlas Gym”, C.S. “Urban Warrior Gym”, “2 Much Fitness”, dar şi pe Vlad Leahu, cel mai puternic sportiv din România. Publicul s-a delectat urmărind exerciţii demonstrative din partea sportivilor şi a donat bani pentru Bogdi, copilaşul de doar 3 ani diagnosticat cu tumoră la ficat. La final, s-au strâns 1.170 lei.

Programul a început cu o demonstraţie din partea pugiliştilor brăileni din cadrul Lotului Naţional de juniori pregătiţi de antrenorii George Perţea şi de Robu Niţă. C.S.M. Brăila are 11 ramuri sportive: atletism, box, ciclism, triatlon, tenis de câmp, volei, kaiac canoe, înot, dirt-track, judo şi sambo. Boxerii s-au luptat doi câte doi, după care doi dintre sportivii clubului au susţinut un meci demonstrativ.

Echipa brăileană de baschet a C.S. “Cuza Sport” Brăila a încântat publicul cu câteva pase. Sportivii au uimit prin îndemânarea lor de a arunca şi a prinde mingea şi prin dribling. Trebuie menţionat că echipa a câştigat turneul final al Ligii I şi a promovat în Liga Naţională şi este declarată cea mai bună echipă din campionatul Ligii I la baschet masculin din România.

Apoi, în teren au urmat rubgy-iştii brăileni de la Rugby Club, pregătiţi de Dan Niculescu şi Apostol Gheorghiţă. Printr-un scurt meci demonstrativ, sportivii au demonstrat publicului că rugby-ul este un sport de gentlemani, aşa cum afirmă adesea cei care practică această ramură sportivă. Rugby-ul brăilean este cunoscut şi reprezentat în toată ţara prin performanţele sale şi prin jucătorii pe care i-a avut, iar acum aceştia reprezintă Brăila peste tot în lume.

Atmosfera competiţională a fost întreţinută apoi de C.S. “Urban Warrior Gym” Brăila. Sportivii clubului care practică kickboxingul au impresionat prin modul în care-şi sincronizează mâinile şi picioarele, dar şi prin rapiditate, în lupta cu adversarul. Cei prezenţi au putut urmări şi două meciuri demonstrative, unul fiind susţinut de către tânărul Teo Mardar şi antrenorul Dan Căpăţînă. Cei doi vor face parte din delegaţia României ce va participa, în toamnă, la Campionatul European de Kickboxing K1 Wako din Italia. Kickboxingul este o combinaţie de arte marţiale practicate din poziţie verticală şi cuprinde lovituri atât cu braţele, cât şi cu picioarele. “Urban Warrior Gym” s-a alăturat campaniei pentru Bogdi încă de la început, prin participarea şi la alte evenimente de strângere de fonduri.

Clubul Sportiv “Atlas Gym” Brăila a fost reprezentat de către Vasile Crăciun, zis “maestrul absolut al culturismului european. “Cel mai longeviv culturist român care a adus ţării noastre primul titlu continental la Masters. (...) La 63 de ani, are tăria şi ambiţia de a-şi atinge visul: Aur la Mondiale”, aşa a fost prezentat culturistul Vasile Crăciun, de către organizatori.

Cei prezenţi au mai putut urmări şi câteva exerciţii de aerobic, efectuate de 4 sportivi ai “2 Much Fitness” Brăila, acompaniaţi de un al cincilea posibil viitor sportiv: o fetiţă de aproape 2 anişori, care a fost deliciul evenimentului.

Surpriza evenimentului: Vlad Leahu. Acesta le-a arătat brăilenilor din Grădina Mare că-şi merită titlul de cel mai puternic sportiv din România, ridicând greutăţi de cel puţin 100 de kilograme. “Pe cât sunt de mare, pe atât sunt de sensibil când aud ca anumiţi copii au probleme de sănătate. Dacă aş avea putere să fac ceva mai mult, aş muta munţii din loc şi aş întoarce pământul, numai să ştiu că totul va fi bine pentru ei”, a scris Vlad Leahu pe pagina sa de facebook, imediat după eveniment. 

Toate momentele frumoase din cadrul evenimentului au fost imortalizate de fotograful Lucian Crestez. Activitatea a fost prezentată de Cătălin Curcă, patronul  “The Music Pub”. Alţi parteneri au fost “Mini Market Adiral” SRL, “MGM Auto”, “Romwest Euro”, “Voltsan” şi cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei”.
Categorie articol: 

Comentarii