Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Să umplem Brăila de flori!

Florile şi crengile plantate acolo au fost doar pentru decor şi pentru a da o tentă comică unei piese extrem de tragice, în care brăilenii sunt obligaţi să joace, pe propria cheltuială, de câteva luni încoace.
Primarul ştie. Normal că ştie. Şi promite. Dar atât. În realitate, pare complet depăşit de situaţie. O demonstrează şi deznodământul acţiunii de plombare a gropilor mari din municipiu. Nu ştiu dacă dumneavoastră aţi observat vreo îmbunătăţire, dar pe drumurile pe care umblu eu nimic nu s-a schimbat. Însă probabil se simte bine la bugetul local. În practică, pe şosele, numărul gropilor asfaltate este infim, iar cele considerate iniţial mici s-au făcut deja coşcogeamite craterele. Exact ca şi gropile cu pricina din cartierul Obor, care, după cum au povestit ulterior iniţiatorii acţiunii, când s-a făcut marea plombare erau prea mici în comparaţie cu etalonul ales de drumari. Între timp, au crescut ca în poveşti, iar rezultatul final? Frecţie la picior de lemn şi nişte bani, probabil mulţi, viraţi de primărie către firma "Tancrad".
Depăşită de situaţie pare administraţia locală şi în ceea ce priveşte lucrările de pe Buzăului şi Călăraşi, lucrări începute şi abandonate, şi iar începute şi iar abandonate şi... tot "Tancrad", şi, şi... Clar, aşa vom face slalom toată vara pe ambele artere, că la penalizări de 0,067%, categoric n-o să-i dea nimănui din firmă sângele pe nas, chit că termenele finale de execuţie sunt septembrie şi octombrie.
În concluzie, avem o singură soluţie. Să adoptăm fiecare dintre noi câte o groapă (că tot are din ce ce în ce mai mulţi adepţi pe facebook grupul acesta) şi să o îngrijim. O mână de ciment, o floare, o crenguţă, exemplul celor din Obor este demn de urmat. Asta dacă vrem ca de aici înainte să ne transformăm singuri Brăila. Să nu mai fie oraşul străzilor pline de gropi, să fie oraşul gropilor pline de flori!
În felul acesta, poate le pune primăria podeţe şi cetăţenilor din Radu Negru, obligaţi să calce din curte direct în stratul cu verdeaţă. Bag mâna în foc, la câte gropi sunt Brăila, dacă le cultivăm cu simţ de răspundere, depăşim cu mult indicatorii prevăzuţi de normele europene pentru suprafeţele de spaţiu verde necesare acestui cartier!

 
Categorie articol: 

Comentarii