Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Să rămână PSD la guvernare!

Recunosc, personal nu-mi doresc ca PSD-ALDE să guverneze ţara asta, pentru că nu cred că o va face bine. Dimpotrivă - şi s-a văzut încă de acum o lună - interesul lor primordial nu este comun cu cel al unei părţi importante a populaţiei, iar tentativa de legalizare a hoţiei a fost o dovadă clară în acest sens. Ei au altă agendă, alte interese, alte gânduri - în niciun caz cum să dezvolte ţara asta! De fapt, cred că, din cauza populismului deşănţat, iresponsabil şi otrăvitor, gruparea PSD-ALDE va băga ţara în rahat, va amaneta viitorul următoarelor generaţii, va sacrifica soarta acestei naţii. Dar asta e părerea mea, nu a celor 3 milioane şi ceva de alegători care au şi votat PSD-ALDE.

Prin urmare, în ciuda părerilor personale de mai sus, nu sunt adeptul plecării PSD-ALDE de la guvernare. Al plecării guvernului Grindeanu-Dragnea da, dar mi-e clar că asta nu se va întâmpla. Totuşi, sunt absolut de acord că, urmare a rezultatelor alegerilor din 11 decembrie 2016, PSD-ALDE chiar trebuie să rămână la guvernare. Nu vreau dizolvarea Parlamentului, nu vreau alegeri anticipate, nu vreau o guvernare PNL, USR sau alţii. Nu vreau, mai ales, un guvern minoritar, dominat de majoritatea PSD-ALDE din Parlament. Chiar vreau şi chiar cred că PSD-ALDE trebuie să rămână la guvernare, aşa cum şi-au dorit românii care i-au votat şi românii care au stat acasă.

De ce? Simplu: în primul rând, aşa e democratic – deşi pare că democraţia, în general, îi cam încurcă pe alde pesedişti şi mai ales pe Dragnea. În al doilea rând, nu vreau să aud iar PSD cum toacă, la televiziunile penalilor, orice iniţiativă şi orice demers al unui alt guvern, cum a făcut-o în ultimul an. M-am săturat să aud pesedişti, penali, infractori ori pur şi simplu mincinoşi cum demonizează, cum aruncă cu lături în guvernanţi, partide, oameni, companii, categorii sociale etc de pe margine. Credeţi că degeaba l-a forţat Dragnea pe Ponta să demisioneze după protestele Colectiv? Nu, Dragnea e mai inteligent decât Ponta şi a văzut oportunitatea. „Păi nu mai bine stăm noi în Opoziţie un an de zile, până la alegeri, şi facem praf guvernul tehnocrat cu care tot noi am fost de acord şi l-am şi votat, în loc să stăm ca proştii la guvernare, să ne erodăm după tot acest scandal cu Colectiv? Nu mai bine lătrăm zi de zi şi ceas de ceas despre ce nenorocire e guvernul tehnocrat pentru ţară şi ce binecuvântare o să fim noi, după alegeri? E mai uşor să prosteşti mulţimea cu ce n-au făcut ăştia un an de zile, decât cu ce nu am făcut noi, PSD, în ultimii aproape 4 ani în care am şi guvernat”. Fix aşa a gândit Dragnea, iar planul său a dat roade.

Acum să guverneze, nu să stea iar pe dreapta şi doar să dea din gură! Sunt convins că vor căuta în continuare scuze pentru eşecurile lor – nu-i lasă Iohannis (deşi n-are niciun fel de atribut guvernamental), nu-i lasă „sistemul” (deşi ei sunt sistemul), nu-i lasă „binomul” (cine e binomul?), nu-i lasă găurile (care oricum au recunoscut şi ei că nu există) ale guvernului Cioloş etc etc. Şi totuşi, poate gruparea PSD-ALDE nu va putea prosti la infinit populaţia asta – cel puţin pe cei care nu se lasă cumpăraţi cu 100 de lei la pensie sau la salariul de bugetar. Da, eu sunt convins că ţării n-are cum să-i fie mai bine cu o aşa guvernare, dar poate se vor convinge de asta şi cei care i-au votat. Poate vor realiza şi votanţii lor captivi că, în afară de suta aia de lei primită, viaţa în România după alţi şi alţi ani de guvernare PSD-ALDE va fi tot de rahat - ba chiar unul mai adânc şi mai urât mirositor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii