Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SĂ MÂNCĂM SĂNĂTOS | Salata de seară

• recomandată de Doina Munteanu, Pilates Instructor, Barre Fitness Instructor, Tehnician Nutriţionist, Consultant Nutrilite

 

Ce alimente să consumi la cina? Dintre toate mesele zilei, ceea ce alegem să consumăm la cină, are un impact major asupra sănătăţii, a vitalităţii organismului nostru şi asupra menţinerii greutăţii în limitele normale. Organismul nostru funcţionează într-un ritm denumit de specialişti bioritmul circadian, în care timp de 24 de ore, fiecare funcţie fiziologică are o perioadă din zi în care funcţionează la capacitate maximă şi o alta în care funcţionează la capacitate minimă. Pentru fiecare funcţie fiziologică organismul nostru foloseşte o anumită cantitate de energie. Digestia este cea mai mare consumatoare de energie şi are prioritate în faţa altor funcţii fiziologice. Atunci când mâncăm, aproape 60% din energia corpului merge pe digestie. Cea mai bună perioadă pentru asimilarea alimentelor este în intervalul 12-20 al zilei, aşa este setat organismul nostru. De aceea se spune că este bine să mancam cu cel puţin 2-3 ore înainte de culcare. Noaptea organismul este setat pe regenerare şi detoxifiere, nu pe digestie, astfel încât la masa de seară el are nevoie de alimente care se digeră într-un timp cât mai scurt şi care furnizează substanţele necesare pentru reconstrucţie. Cel mai bun mod de a eficientiza digestia este să consumăm la masa de seară alimente de origine vegetală- legume (de preferat crude), leguminoase, seminţe, şi să evităm sau să micşorăm porţia de cereale.

 

Iată ce salată vă propun pentru această seară:

Salată verde, două linguri de fasole roşie, un ardei roşu, o ceapă roşie, o roşie mică, pătrunjel tocat, cîteva masline, zeamă de lămâie, o linguriţă ulei de măsline. Precizez că fasolea roşie la conservă este foarte bună şi, bineînţeles, uşor de folosit. Ce rămâne din conservă stocaţi la congelator sau în frigider, în borcan de sticlă, nu mai mult de câteva zile. Poftă bună!
Categorie articol: 

Comentarii