Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sâmbătă, 13 octombrie, începe Cupa Satelor la Fotbal

• prima competiţie are loc la Plopu • participă cinci echipe, din localităţile  Plopu, Zăvoaia, Cireşu, Şuţeşti şi Unirea

 

Sâmbătă, 13 octombrie, se dă startul primei ediţii din judeţul Brăila a “Cupei satelor la fotbal”, etapa inaugurală fiind organizată la Plopu. Participă cinci echipe din tot atâtea localităţi şi anume cele din Plopu, Zăvoaia, Cireşu, Şuţeşti şi Unirea. Se joacă sistem turneu, iar prima clasată se califică la faza finală.

“Cupa satelor la fotbal” este organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Brăila, în colaborare cu Federaţia Română de Fotbal şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

“Este pentru prima dată când se organizează această competiţie în judeţul Brăila  şi sper ca ea să-şi atingă scopul, acela al dezvoltării fotbalului. Avem o colaborare foarte bună cu AFIR, mai precis cu Sorin Moise şi sunt convins că din punct de vedere organizatoric totul va fi la nivelul aşteptărilor. Încercăm ca toate meciurile să se dispute pe terenuri foarte bune, astfel că prima grupă îşi va disputa meciurile la Plopu, pe urmă vom decide unde se va desfăşura următoarea acţiune”, ne-a declarat Laurenţiu Vărgatu, preşedintele AJF Brăila.

Pot paticipa echipele formate din copii născuţi după 1 ianuarie 2006, din satele şi comunele brăilene care respectă următoarele condiţii: jucătorii trebuie să aibă domiciliul în localitatea care se înscrie în competiţie, înscrierea se face pe baza unui formular vizat de primărie, iar participarea la jocuri se face pe baza carnetului de elev vizat la zi. Fiecare jucător trebuie să prezinte o copie după certificatul de naştere şi o adeverinţă medicală de la medicul de familie pe care să se menţioneze “apt medical pentru efort”.

Lotul unei echipe U13 va fi format din 16 jucători. Fiecare echipă poate avea în lot şi 3 fete născute în 2004 sau mai tinere.

O echipă va fi formată din 9 jucători şi se vor disputa două reprize a câte 15 minute cu o pauză de 5 minute între ele.

 

Programul meciurilor primei grupe:

Ora 10.00 Plopu - Şuţeşti

Ora 10.35 Zăvoaia - Unirea

Ora 11.10 Cireşu - Şuţeşti

Ora 11.45 Plopu - Zăvoaia

ora 12.20 Unirea - Cireşu

 
Categorie articol: 

Comentarii