Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rusia vrea sa mentina 500 de soldati intr-o zona de securitate din jurul Osetiei de Sud

Rusia intentioneaza sa mentina 500 de soldati intr-o zona de securitate din jurul regiunii separatiste georgiene Osetia de Sud, a anuntat joi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de Reuters.
"Miine (vineri-n.r.), opt puncte de control vor fi infiintate in zona de securitate, in care 500 de soldati vor fi mobilizati, nu mai mult decit atit", a declarat Lavrov.
"Alte trupe de mentinere a pacii vor fi mutate in Osetia de Sud, in timp ce alte trupe vor fi mutate in Rusia", a adaugat el.
Lavrov nu a mentionat citi soldati intentioneaza Rusia sa mentina in Osetia de Sud.
"Vreau sa spun clar si fara echivoc ca Rusia respecta pe deplin cele sase principii convenite de Medvdev si Sarkozy", a adaugat el.
Presedintele francez, Nicoals Sarkozy, a mediat un acord de incetare a focului in sase puncte, semnat de liderul rus Dmitri Medvedev si de cel georgian Mihail Saakasvili.
"Aceste principii permit trupelor ruse de mentinere a pacii sa ia masuri aditionale pentru a asigura securitatea in zona de securitate", a precizat Lavrov.
"Inca mai sint multe de facut pentru a stabili forma finala a zonei de securitate. Aceasta activitate va fi incheiata miine", a adaugat el.
Zona de securitate este un subiect sensibil pentru Georgia si aliatii sai occidentali, deoarece permite trupelor ruse sa ramina in interiorul teritoriului georgian, aproape de principala austrada intre vestul si estul tarii, de care depinde economia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii