Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rusia vrea şi Transnistria, crede şeful NATO

"Sunt îngrijorat de ambiţiile Rusiei, unde ambiţiile lui Putin merg dincolo de Ucraina", a declarat Rasmussen, într-o conferinţă de presă cu premierul islandez, Sigundur David Gunnlaugsson.
"Noi am asistat la anexarea ilegală a Crimeei, am observat rolul Rusiei în destabilizarea situaţiei din estul Ucrainei. De fapt, vedem că Rusia se află în spatele conflictelor îngheţate şi de lungă durată din Transnistria, în estul Republicii, din Abhazia şi din Osetia de Sud, în Georgia", a adăugat el.
Abhazia şi Osetia de Sud sunt două teritorii separatiste proruse din Georgia, ale căror independenţă a fost recunoscută de Moscova. Totuşi, Rusia nu a recunoscut independenţa Transnistriei, o regiune separatistă din estul Republicii Moldova.
"Interesul Rusiei în aceste conflicte de lungă durată este de a împiedica o integrare euro-atlantică mai puternică a acestor ţări. Moscova are ambiţia de a stabili o sferă de influenţă rusă în vecinătatea apropiată", a afirmat Rasmussen.
Rasmussen a reamintit că NATO a "decis în aprilie să suspende cooperarea" cu Rusia. NATO susţine Ucraina, deşi această ţară nu este membră a Alianţei.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii