Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rusia a retras trupele dintr-o localitate situata in zona-tampon din Georgia

Trupele ruse au parasit localitatea georgiana Ganmuhuri, situata in apropierea Abhaziei, in ceea ce pare a fi "primul semn" al retragerii unitatilor trimise la 8 august, a declarat Cioka Utiasvili, purtatorul de cuvint al Ministerului georgian de Interne, citat de AFP.
"Trupele ruse au parasit localitatea Ganmuhuri, situata in apropierea limitei administrative cu Abhazia. Este primul semn al retragerii ruse din zona-tampon", explica Utiasvili.

Consiliul Europei saluta acordul de retragere a trupelor ruse din Georgia

Secretarul general al Consiliului Europei, Terry Davis, a catalogat noul acord privind retragerea trupelor ruse din Georgia drept "un pas in directia cea buna", considerind ca este "esential" sa fie gasita o solutie durabila la aceasta criza, relateaza AFP.
"Noul acord de retragere a trupelor ruse pe pozitiile ocupate inainte de 7 august, negociat de presedintele francez Nicolas Sarkozy in numele UE, este un pas in directia cea buna. Este esential sa continuam eforturile de gasire a unei solutii durabile pentru Abhazia si Osetia de Sud, in conformitate cu legislatia internationala", precizeaza Davis.
Fara a comenta anuntul Rusiei de stabilire a relatiilor diplomatice cu cele doua regiuni, Davis a subliniat ca este "important sa se evite crearea de noi zone gri in Europa si sa fie respectate drepturile protejate de Conventia Europeana a Drepturilor Omului sau de Consiliul Europei".
Presedintele in exercitiu al UE, Nicolas Sarkozy, si presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, au convenit luni sa stabileasca un calendar de retragere a trupelor ruse din Georgia pina la 10 octombrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii