Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rusia ar putea actiona in justitie companiile ucrainene cu datorii pentru gazele livrate

Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a evocat duminica, la Lima, posibilitatea actionarii in justitie a companiilor ucrainene care au acumulat datorii pentru neplata livrarilor de gaze, relateaza RIA Novosti in pagina electronica.
"Cind am vorbit despre masuri administrative, ma refeream la masuri juridice si judiciare pe care Gazprom, in calitate de furnizor de gaze, si Guvernul rus le-ar putea lua", a declarat el, cu ocazia summitului APEC.
Saptamina trecuta, presedintele rus i-a cerut presedintelui Gazprom, Aleksei Miller, sa recupereze datoriile companiilor ucrainene pentru livrarile de gaze rusesti, evaluate la 2,4 miliarde de dolari.
Grupul rus in domeniul gazelor a amenintat de asemenea ca va suspenda livrarile de gaze daca datoria nu este platita pina la sfirsitul anului.
Un oficial din cadrul Gazprom a confirmat ca firma a pregatit documentatia necesara pentru o actiune legala impotriva Ucrainei, subliniind totusi ca un compromis ar fi o optiune mai buna.
Alexei Miller a anuntat ca Ucraina are datorii de peste 2,4 miliarde de dolari, iar negocierile cu Kievul nu au inregistrat progrese.
Ministrul ucrainean al Energiei, Iuri Prodan, a anuntat ca nu a fost primita nici o instiintare din partea Gazprom privind vreo actiune legala.
"Am aflat din presa ca va fi initiata o actiune legala, dar nu am primit nici o instiintare in acest sens", a spus Prodan, recunoscind ca exista "probleme" in relatia cu Rusia.
Premierul Ucrainei, Iulia Timosenko, a negat ca ar exista restante catre Gazprom, explicind ca schema de calcul a pretului gazelor este complicata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii