Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rusia ameninta Statele Unite cu o "riposta" la scutul american antiracheta din Europa

Vicepremierul rus, Serghei Ivanov, a amenintat miercuri Statele Unite cu "o riposta asimetrica si eficienta" in cazul respingerii de catre Washington a alternativei propuse de Moscova, referitoare la scutul american antiracheta din Europa, relateaza AFP.
"Daca propunerile nu vor fi acceptate, vom lua masurile adecvate. Vom gasi o riposta asimetrica si eficienta. Stim ce facem", a declarat Ivanov potrivit agentiei ruse Interfax, in timpul unei vizite la Taskent, capitala Uzbekistanului.
Presedintele Vladimir Putin a provocat surpriza, la 8 iunie, propunind utilizarea in comun cu Statele Unite a unei statii radar folosita de Rusia in Azerbaidjan, in locul amplasarii unui scut american antiracheta in Polonia si Cehia, pe care Moscova il considera o amenintare directa la adresa securitatii sale.
Marti, Putin a sugerat - in timpul unei vizite in Guatemala -, pe un ton mai diplomatic decit Ivanov, ca relatiile ruso-americane se vor imbunatati considerabil daca Washingtonul va accepta propunerile sale.
"Apreciez ca daca propunerile noastre vor fi acceptate de Statele Unite, acest lucru va imbunatati treptat dar sigur securitatea internationala (...) si mai ales va modifica natura relatiilor noastre, care va avea cu siguranta un caracter strategic", a declarat el.
Categorie articol: 

Comentarii