Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rupţi în bătaie

* ulterior, victimele s-au întâlnit cu agresorul la Medicină Legală, care i-a ameninţat cu moartea, chemând în ajutor, spun ei, un poliţist de la Rutier, care l-ar susţine din umbră * surse judiciare afirmă că, de fapt, poliţistul este martor într-un proces penal în care sunt acuzaţi de furt chiar fraţii bătuţi

Doi fraţi din comuna Tichileşti sunt terorizaţi de un consătean care, în urmă cu o săptămână, i-a rupt în bătaie şi i-a tăiat cu o sticlă în timp ce se aflau în barul din centrul localităţii. Unul dintre tineri va rămâne marcat pe viaţă de acest incident, întrucât are tăieturi pe toată faţa, necesitând operaţii de refacere. Victimele spun că totul a pornit de la câteva reproşuri aparent inofensive, care însă l-au scos din sărite pe agresor, fost prieten de-al lor. Tinerii au ajuns la spital iar agresorul s-a ales cu dosar penal pentru lovire sau alte violenţe. Familia tinerilor se plânge însă că, de la acest incident, agresorul continuă să îi ameninţe cu moartea. Oamenii au ajuns să se teamă pentru vieţile lor, mai ales că bătăuşul, spun ei, are "în spate" un poliţist.

Astfel, în ziua 22 mai, agenţii din cadrul Postului de Poliţie Comunală Tichileşti au fost sesizaţi de ofiţerul de serviciu din cadrul Poliţiei Municipiului despre faptul că, în aceeaşi zi, la ora 20.40, în timp ce se aflau în faţa unui cafe-bar din localitate, Vasile Gorgan (23 de ani) şi fratele lui, Marian Gorgan (27 de ani), ambii din comuna Tichileşti, au fost agresaţi fizic de localnicul Fănel Muşat (40 de ani). Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au demarat cercetările, întocmind dosar penal pe numele agresorului. Tinerii agresaţi şi-au scos certificate medico-legale şi au depus plângere la Poliţie şi la Parchet. Tânărul de 27 de ani a fost tăiat cu un ciob de sticlă de-a lungul feţei, având nevoie de 12 - 14 zile de îngrijiri medicale, fiind necesară reexaminare după 6 luni de zile pentru precizarea unui eventual prejudiciu estetic definitiv. Medicii de la UPU l-au diagnosticat pe tânăr cu "traumatism cranio-facial prin agresiune umană; plăgi tăiate cu un ciob de sticlă frontogeniolabială superioară şi inferioară". Fratele său, Vasile Gorgan, a fost diagnosticat cu plagă taiată la antebraţ stâng, cu secţiune de tendon, necesitând 16 - 18 zile de îngrijiri medicale.

Victimele spun că se tem pentru viaţa lor

Chiar dacă au scăpat cu viaţă în urma incidentului de duminica trecută, fraţii Gorgan se tem acum că fostul lor amic le mai pregăteşte ceva, fiind susţinut din umbră de un poliţist de la Serviciul Rutier. Ei spun că Fănel Muşat s-a întors împotriva lor după ce i-au reproşat acestuia că l-a informat, în mod eronat, pe amicul lui poliţist, că tatăl lor are permis de conducere şi nu ştie să scrie. Tot de la această discuţie ar fi pornit şi altercaţia de la barul din comună. "La bar, Fane a început să spună că el ne-a dat permisele, el ni le ia. Au continuat nişte discuţii, nu era cine ştie ce. Apoi a venit şi taică-miu acolo în bar, el a continuat cu acuze, cu permisul, că v-am dat permise, de aici a plecat. A continuat discuţia cu permisul circa 10 minute, eu l-am lăsat să vorbească şi am dat să plec, când am ajuns la ieşire am auzit că s-a spart o sticlă. M-am întors, m-am uitat, deja el l-a tăiat pe frate-miu. M-am dus să intervin, că era familia mea în joc, el s-a îndreptat spre mine, m-a lovit cu sticla de vreo 3 ori, m-a atins la mână, m-a tăiat. Eu m-am dat vreo câţiva metri înapoi, dar m-am împiedicat de cornierul de la uşile de la terase, atunci el m-a apucat de o mână, m-a trântit jos şi m-a tăiat pe faţă. Am sunat la 112 şi a venit poliţia, noi ne-am dus la spital cu maşina", a spus Marian Gorgan, susţinut de fratele şi tatăl său.

În urma acestor agresiuni, în data de 25 mai, victimele au mers la Serviciul de Medicină Legală (SML) Brăila pentru a-şi scoate certificatele medico-legale, însă au dat nas în nas cu agresorul. Tinerii spun că acesta le-a adresat ameninţări cu moartea şi injurii, apoi l-ar fi chemat în ajutor pe poliţistul de la Rutier, acesta, la rândul său, adresându-le ameninţări şi cuvinte jignitoare. Tatăl tinerilor, Gheorghe Gorgan, a spus că au fost nevoiţi să sune din nou la 112, la faţa locului deplasându-se echipaje de poliţie. Victimele mai spun că poliţistul era în civil şi că ar fi venit special la SML Brăila, fiind însoţit de alţi trei indivizi, asta după ce agresorul l-a anunţat că ei sunt acolo. Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, în ziua respectivă s-a deplasat un echipaj la sediul SML şi a aplanat conflictul verbal dintre victime şi agresor. Poliţiştii spun că rutieristul se afla la sediul SML pentru rezolvarea unor probleme de serviciu, singura lui implicare fiind aceea că a încercat să calmeze spiritele. Surse judiciare ne-au informat că în spatele conflictului dintre fraţii Gorgan şi poliţistul de la rutier s-ar afla un proces în care părţile vătămate sunt cercetate pentru un furt masiv de erbicide, proces în care poliţistul este martor.
Categorie articol: 

Comentarii