Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rugă pentru morţii de la Colectiv în toate bisericile Arhiepiscopiei

• la împlinirea a 4 ani de la tragedia care a îndoliat o ţară întreagă, au fost săvârşite slujbe de pomenire pentru tinerii dispăruţi în incendiul de la clubul Colectiv • între cei 64 de morţi de la Colectiv, s-au numărat şi doi tineri din Brăila, Loredana Dărescu şi Petru Andrei Bucă, precum şi o tânără din Galaţi, Valentina Florea • Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a oficiat o slujbă de pomenire la Monumentul eroilor din faţa Prefecturii Galaţi

 

Slujbe de pomenire şi rugăciuni înălţate către Bunul Dumnezeu în toate bisericile ortodoxe din judeţele Brăila şi Galaţi, la împlinirea a 4 ani de la tragedia de la clubul Colectiv din capitală.

Astfel, potrivit comunicatului remis de părintele Rareş Bucur, din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în ziua de miercuri, 30 octombrie 2019, au fost săvârşite slujbe de pomenire pentru cei 64 de tineri care au trecut la cele veşnice în urma tragediei de la clubul Colectiv, din Bucureşti.

O astfel de slujbă de pomenire a fost săvârşită de însuşi Părintele Arhiepiscop Casian, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, la Monumentul eroilor din faţa Prefecturii Galaţi. Chiriarhul Dunării de Jos s-a rugat pentru odihna şi pentru sufletele celor adormiţi, între care s-au numărat şi trei tineri din Eparhia Dunării de Jos, morţi în ziua de 30 octombrie 2015, la Coelctiv, şi anume Loredana Dărescu, Petru Andrei Bucă (ambii din Brăila) şi Valentina Florea, din Galaţi.     

În duh de rugăciune cu slujitorii altarului, s-au adunat laolaltă rude şi apropiaţi ai tinerilor morţi în tragicul eveniment de acum 4 ani, studenţi de la “Dunărea de Jos”, elevi şi credincioşi, purtând toţi în mâini lumânări aprinse.

“În cuvântul de mângâiere adresat celor prezenţi, Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat importanţa comuniunii şi a unirii în rugăciune pentru cei pe care îi iubim şi care au trecut în viaţa veşnică, subliniind, totodată, că lumina prezenţei lor trebuie să o simţim între noi prin bunătate, iertare şi solidaritate. De asemenea, Părintele Arhiepiscop Casian a arătat că tinerii prezenţi la acest moment de rugăciune sunt prietenii familiilor îndoliate şi cei care le aduc acestora mângâiere, alinare şi lumină  prin tinereţea şi dragostea lor”, se precizează în comunicatul amintit mai sus.

După slujba de pomenire, Ierahul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe cei prezenţi şi le-a împărţit iconiţe cu chipul Maicii Domnului cu Pruncul Iisus Hristos, aşezând, totodată, împreună cu aceştia o coroană de flori în semn de respect, recunoştinţă şi aducere-aminte pentru victimele tragediei de la clubul Colectiv, din 2015, care a îndoliat toată România.

Dumnezeu să-i odihnească în pace pe tinerii care au pierit în urmă cu 4 ani, în clubul Colectiv, şi să le dea mângâiere şi speranţă rudelor şi prietenilor!    

 
Categorie articol: 

Comentarii