Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rudele si apropiatii hotului omorit in bataie au atacat magazinul "Diana"

Scene de groaza, ieri, pe bulevardul Independentei, in fata magazinului "Diana". Un grup de persoane desprinse dintr-un cortegiu funerar a spart un geam al magazinului si a inceput sa strige: "Criminalilor! Magazin criminal!". Cortegiul, format din circa 100 de persoane, il insotea pe ultimul drum pe barbatul ucis in urma cu citeva zile de un agent de paza, dupa ce fusese prins furind doua sticlute de parfum din supermarket.
Atacul vine dupa ce, cu o zi in urma, unul dintre fratii celui ucis in bataie s-a urcat pe o antena, la circa 35 de metri inaltime, in semn de protest pentru faptul ca agentul de paza suspectat de agresiunea respectiva este cercetat in stare de libertate. In aceeasi zi, patronii magazinului primisera amenintari ca vor fi atacati cu sticle incendiare, ceea ce i-a determinat sa cheme politia si jandamii.
Daca marti supermarketul a scapat neatins, ieri, spiritele s-au incins si, cind cortegiul a trecut prin dreptul magazinului, citeva persoane neidentificate s-au desprins din grup, au spart un geam si au inceput sa tipe. Zgomotul neasteptat si urletele din strada au bagat spaima in angajati si in clienti. Speriati de cele intimplate, cele circa 40 de persoane aflate in supermarket au dat buzna in incaperile din spate.

"Imi tremurau miinile de frica"

"Eram cu totii speriati, femeile tremurau de frica, copiii tipau, nu stiam ce sa mai facem. Eu eram la casa cind s-a intimplat si cind am auzit zgomotul geamului spart, m-am gindit ca trebuie sa fie una din rudele barbatului acela. I-am auzit tipind “criminalii!”. Am fugit imediat in spate, unde ne-am strins cu totii. Imi tremurau miinile de frica. Ei au incercat sa intre in magazin, dar nu au facut-o, s-a pus cirligul si s-a inchis usa. Apoi am chemat politia si jandarmii. Nu stiu cite persoane erau afara, nu m-am uitat, tot ce am facut a fost sa ma ascund in spate. Cei de afara nu au stat foarte mult, au plecat in citeva minute. Noi, aici, in spate, am asteptat circa 30 de minute, ca sa iesim afara", ne-a povestit una dintre casiere.
"Am auzit zgomotul geamului spart, am venit in fata, si am vazut un grup de persoane din cortegiu care se afla in fata usilor si tipa. Nu au apucat sa intre in magazin, am tras cirligul si au ramas afara. Noi am chemat echipa de interventie. Nu au stat foarte mult, au plecat cu tot cu cortegiul funerar. Nu a avut loc nici o confruntare intre noi, pentru ca ei n-au apucat sa intre in magazin. Au avut aceasta tendinta, dar nu au intrat", ne-a declarat unul dintre agentii de paza din magazin.
"A fost ca un cosmar. Eu eram in spate si am vazut ca au fugit toti din magazin, au fost lasate balta toate, casele de marcat deschise, marfa, va dati seama. Au fost inchise usile si in spate si fara sa ne dam seama, i-am inchis pe furnizori afara, si acestia si-au luat masina si au plecat in graba. Stateam aici cu totii, infricosati. La un moment dat, unii clienti doreau sa plece, dar nu stiam pe ce usa sa le dam drumul. Noi stiam ca astazi este inmormintarea, dar nu ne-am gindit ca se va intimpla asa ceva. Nu stiu ce au cu noi. Nu magazinul este de vina pentru ce s-a intimplat, agentul acela de paza nu este angajatul nostru. Nu stiu cum sa-i fac sa inteleaga asta pe rudele celui decedat. Sint alaturi de ei, sufleteste, imi dau seama ca este o pierdere foarte grea pentru familia lor, dar nu eu sint de vina. Daca eram noi aici, in magazin, eu sau sotul meu, nu se intimpla asa ceva. Noi il stiam pe barbatul acesta, am discutat cu el de nenumarate ori, nu doream sa se ajunga la astfel de lucruri, noi intotdeauna am chemat politia sau jandarmii, si-i dadeam pe cei prinsi furind pe mina lor", ne-a declarat patroana supermarketului, Maria Sandu.

"Nu mai pot rezista asa. Imi strica imaginea magazinului, imi sperie clientii si furnizorii"

Ea ne-a explicat ca s-a asteptat ca vreuna dintre rudele victimei sa vina sa discute cu ea, sa aiba posibilitatea sa convinga familia acestuia ca nu magazinul sau este vinovat, si ca daca au ceva de reprosat, trebuie sa o faca agentului de paza, care este angajat al firmei Ying-Yang. Singurele semnale dinspre familia celui decedat, spune ea, au fost insa amenintarile si atacul de ieri: "Nu mai pot rezista asa. Imi strica imaginea magazinului, imi sperie clientii si furnizorii. Angajatii mei traiesc sub teroare, sint condusi acasa de agentii de paza, mie si sotului ne este frica seara, cind plecam de aici. Am vorbit cu patronul firmei de paza si a intarit dispozitivul, exista o masina care sta aici, pentru a interveni imediat, dar nu este normal sa traim astfel. Ma intreaba furnizorii ce se intimpla, imi sint speriati clientii. Ei tipa din bulevard, in fata magazinului “criminalii!”, aude lumea, se sperie", le-a spus Maria Sandu politistilor veniti ieri la fata locului, pentru a cerceta cazul. Ea a decis insa sa nu depuna reclamatie pentru geamul distrus, dat fiind ca nu acesta reprezinta marea problema. Patroana spera ca, in zilele urmatoare, sa poata discuta fata in fata cu rudele celui decedat, pentru a le convinge sa renunte la amenintari si, in cel mai rau caz, sa le ceara socoteala celor de la firma Ying-Yang, al carui angajat este presupusul agresor.
Reamintim ca Mihail Barbulescu, de 27 de ani, a decedat in Salvare, in drum spre Spitalul Judetean Galati, in urma bataii pe care a primit-o de la un agent de paza, drept pedeapsa ca a fost prins furind doua sticlute cu parfum in supermarketul "Diana". Barbatul fusese batut intr-un asemenea hal, incit a facut soc hemoragic, dupa ce efectiv i-a fost rupt ficatul. Agentul de paza Adrian Rusu, care a recunoscut ca a avut o altercatie cu victima, a fost prezentat instantei, cu propunere de arestare preventiva, insa judecatorul a decis ca presupusul agresor sa fie cercetat in stare libertate, pe motiv ca nu prezinta pericol social.
Nemultumit de decizia instantei de judecata care a respins propunerea de arestare preventiva a lui Rusu, acuzat de omor, Parchetul de pe linga Tribunalul Braila a declarat recurs, considerind-o "nelegala si netemeinica". Recursul se va judeca zilele acestea, la Curtea de Apel Galati. Pina atunci, tinarul acuzat de omor este liber.
Si mai nemultumite sint insa rudele victimei, care par decise sa-si faca dreptate cu mina lor, pina se ocupa justitia de acest lucru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii