Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rușii se plâng că le-au fost tăiate liniile telefonice de la consulatul din New York chiar înaintea învestirii lui Joe Biden

Ambasada Rusiei în SUA îi acuză pe americani că au tăiat brusc liniile telefonice la consulatul din New York chiar înainte cu o zi de încheierea mandatului lui Donald Trump, scrie The Moscow Times.

 

Consulatul a transmis că mai multe linii telefonice au fost oprite simultan și astfel s-au creat mari probleme pentru diaspora rusă din New York. Întreruperea liniilor de telefonie vine în contextul unor tensiuni generate după marele scandal referitor la atacurile cibernetice împotriva principalelor agenții federale americane, atribuite rușilor, dar și pe fondul acuzațiilor privind ingerința rușilor în alegerile americane.

Într-o declarație pe Facebook, ambasada din Washington a susținut că a notificat Departamentul de Stat, cerând „rezolvarea de urgență a problemelor care afectează grav activitatea misiunii diplomatice”.

De asemenea, și consulatul rus s-a adresat Departamentului de Stat, filiala New York pentru ca problema să fie rezolvată.

Agenția de presă rusă TASS a relatat că în jur de 30 de linii telefonice au fost deconectate mai bine de 24 de ore, în ceea ce consulatul numește ”un incident fără precedent”.

Cu toate acestea, agenția de presă RIA Novosti scrie că Departamentul de Stat nu a primit nicio sesizare privind problemele sau vreo solicitare din partea diplomaților ruși.

În schimb, site-ul de propaganda rusă Sputnik a citat o persoană identificată drept managerul Verizon, Chris Seriko, potrivit căreia compania sa lucrează la remedierea situației.

„Inginerii noștri sunt conștienți de situație și lucrează pentru a restabili serviciul cât mai curând posibil”, a spus Seriko.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii