Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rotatie de cadre la SRI Braila

Serviciul Roman de Informatii Braila are, de citeva zile, un nou sef, in persoana fostului adjunct, maior Florian Bulgaru. Fostul sef, Severin Lungu, ocupa in prezent functia de prim-adjunct, in urma refuzului unei promovari, in cadrul SRI Bucuresti. Lungu ne-a dat, ieri, citeva detalii, cu privire la aceasta schimbare: "La noi a avut loc o rotire de cadre, care nu s-a facut doar la Braila, ci la nivel national. Ca urmare a evaluarii activitatii mele, mi s-a propus sa plec la Bucuresti, sa fiu promovat. Insa am preferat ca, pe moment, sa ramin la Braila. Am de rezolvat niste probleme personale, ce tin de sanatatea fetitei mele care, deocamdata, nu-mi permit sa parasesc orasul. Am tot timpul sa promovez profesional, mai am de munca inca vreo 13 ani, de acum inainte. Am ramas ca prim-adjunct al SRI Braila, dar relatiile cu presa vor fi la fel de bune ca si inainte, si vom colabora in continuare. De altfel, si pina acum am facut echipa cu adjunctul meu, doar ca acum locurile se schimba intre noi".
In ceea ce-l priveste, noul sef a reiterat ideea continuarii unei colaborari care dateaza de ani de zile: "A fost o rotatie pe post, dupa cum v-a spus si colegul meu, dar noi am facut intotdeauna o echipa si vom continua sa muncim impreuna, avem aceleasi obiective trasate, pina in 2008. Ne cunoastem de mult si lucram bine impreuna".
Deputatul PSD Mihai Tudose, absolvent al mai multor cursuri pe teme de securitate nationala si internationala, doctorand la Academia Nationala de Informatii, este de parere ca SRI Braila a avut o activitate dintre cele mai bune, sub conducerea lui Lungu. El a comentat aceasta schimbare: "In noile structuri din care facem parte, Uniunea Europeana si NATO, adevarata protectie a statului nu se mai face cu tancul, ci cu inteligenta. Inclusiv actualele atacuri de tip terorist o demonstreaza, asa-zisele atacuri asimetrice, pentru ca acum, nu se mai ataca un stat cu tancul, ci prin actiuni ale unor organizatii care lovesc in numele unor idealuri, uneori, foarte ciudate. Pavaza noastra, impotriva unor astfel de organizatii, sint tocmai serviciile speciale, iar Braila este integrata si ea in acest sistem. Din cite am auzit in cadrul activitatilor in care am fost implicat, pe linie parlamentara sau academica, Braila a avut o nota buna la acest capitol, al serviciilor speciale. Evident ca amestecul politic nu are ce cauta in zona amintita, aceste servicii trebuie sa-si faca organizarea dupa cum cred de cuviinta, politicul trebuie doar sa le creeze cadrul legislativ in care sa lucreze. Noi vrem rezultate de tip James Bond, dar le dam sabii de plastic, sau de lemn. Vrem rezultate ca in filme, dar dotarea care le este oferita lasa mult de dorit, asta este problema.Toata lumea este cu picioarele pe serviciile speciale, dar daca va uitati la dotarea si la statutul social al acestor servicii in tarile vest-europene, acestea sint mult diferite de ceea ce se intimpla in Romania".
Categorie articol: 

Comentarii