Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rotaru va decide în septembrie dacă îl susţine sau nu pe Chiriac la şefia CJ

• preşedintele PSD Brăila, Ion Rotaru, a evitat să comenteze prea mult declaraţia şefului Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, privind faptul că intenţionează să candideze pentru încă un mandat • acesta a dorit totuşi să sublinieze că încă nu s-a deschis competiţia internă la nivelul partidului şi că o decizie se va lua abia în urma analizei tuturor candidaturilor • potrivit lui Rotaru situaţia ar trebui să fie clarificată cel mai probabil în luna septembrie

 

Preşedintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, a afirmat că procesul depunerii candidaturilor pentru alegerile locale încă nu a început la nivelul organizaţiei. Declaraţia vine în contextul în care preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a anunţat deja că îşi doreşte să mai candideze pentru încă un mandat pe aceeaşi funcţie. Rotaru nu a dorit să comenteze prea mult afirmaţiile colegului său, însă a punctat că decizia finală se va lua abia după analiza tuturor candidaturilor pentru toate funcţiile.

“Eu cred că lucrurile trebuie privite în contextul declaraţiei. Am văzut şi eu declaraţia, am avut şi eu o discuţie cu Francisk pe această temă. El a vrut să exprime clar apartenenţa şi dorinţa de a candida. Mai departe dacă vor fi alte decizii sau lucruri la care nu vom ajunge la un consens, vom discuta la momentul respectiv. La momentul aceasta nu se pune această problemă, a declarat Rotaru.

Şeful social-democraţilor brăileni a afirmat că deocamdată continuă analiza la nivelul tuturor organizaţiilor din judeţ după alegerile trecute. Chiar şi aşa, în curând se va deschide şi competiţia internă privind depunderea candidaturilor pentru primăriile de comune, oraşe, municipiu şi pentru consiliul judeţean.

“Avem nişte discuţii de principiu făcute, avem nişte orientări. Nu sunt luate decizii la momentul ăsta. Sigur că opţiunile sunt valabile pentru toţi cei care doresc să se înscrie în cursă. Se va face o analiză şi se va lua o decizie la nivelul Biroului Judeţean, al Comitetului Executiv, când vom desemna care sunt candidaţii pentru toate funcţiile eligibile. (...) Deocamdată nu mai sunt alte candidaturi pentru că noi nu am lansat competiţia. Suntem într-o zonă de evaluare la momentul ăsta, la toate nivelurile. Aşa cum am mai spus. E încă vacanţă, e vară. Nu reuşim să ne vedem cu toată lumea. Şi tocmai în contextul ăsta nu am putut să luăm nişte decizii sau să definitivăm anumite candidaturi. De principiu, noi am stabilit într-un birou judeţean ca undeva în luna septembrie să avem clarificate toate candidaturile. Sigur, acolo unde vor mai fi probleme, nu e neapărat un termen limită, dar vrem un deadline pentru a ne încadra cumva. Pentru că până la alegerile locale mai este puţin timp şi trebuie să avem cumva candidaturile definitivate”, a mai afirmat şeful PSD.
Categorie articol: 

Comentarii