Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rotaru nu vrea să candideze pentru vreo funcţie la vârful PSD

• preşedintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, a afirmat că deocamdată nu se poate pronunţa nici în privinţa susţineriii vreunui candidat sau altul pentru fotoliile de preşedinte, preşedinte executiv sau secretar general • Rotaru a punctat că după definitivarea candidaturilor va avea o discuţie la nivelul organizaţiei judeţene • chiar şi aşa, social-democratul a vorbit despre un Congres Ordinar al PSD în primăvară, când se vor alege şi alte poziţii de conducere, unde şi Brăila ar putea avea doritori

 

Şeful PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, nu a dorit să îşi exprime deocamdată susţinerea faţă de vreo tabără sau alta, având în vedere că se apropie Congresul Extraordinar al social-democraţilor, unde se va alege noua conducere. Întrebat dacă doreşte să candideze pentru fotoliul de preşedinte, preşedinte executiv sau secretar general, Rotaru a afirmat că nu a luat în calcul o asemenea variantă, cu precizarea că în primăvară va avea loc şi un Congres Ordinar, când se vor alege şi alte funcţii mai mici de conducere, precum cele de vicepreşedinţi, locuri unde şi Brăila ar putea avea doritori.

Cât despre susţinerea vreunuia dintre candidaţii care au anunţat că aspiră la şefia partidului până în prezent, Rotaru a precizat că aşteaptă să vadă toate candidaturile, termenul final fiind 26 iunie.

“Noi la Brăila nu am luat o decizie. Am avut Conferinţă Judeţeană în care am desemnat 25 de delegaţi care reprezintă Brăila la Congres. Nu am luat o decizie în acest sens pentru că nu aveam clar candidaturile. Pe cale de consecinţă, probabil că vom mai avea o discuţie, dacă vom merge pe ideea de a susţine un candidat sau altul pe cele trei funcţii. Dar asta după ce sunt definitivate candidaturile. Există şi posibilitatea de a merge pe varianta ca fiecare membru al partidului din delegaţia noastră să aibă opinia proprie. Deci nu aveam formulată, conturată, o anumită soluţie în momentul ăsta. (...) Mesajul transmis de conducerea partidului şi care a rezultat şi ca urmare a discuţiilor ce s-au purtat în Comitetul Executiv, atât în cele formale cât şi în cele informale, a fost că e bine să fie candidaturi cât mai multe pentru toate funcţiile. Vom vedea acum care şi câţi dintre colegi îşi vor depune candidaturile”, a declarat Rotaru, cu precizarea că lucrurile momentan sunt neclare, astfel că deşi unii PSD-işti au anunţat că îşi doresc să candideze, în cele din urmă s-au răzgândit, dându-l exemplu pe Felix Stroe care la întâlnirea de la Neptun nu a mai anunţat că se înscrie în cursă. Acesta a mai adăugat că s-a discutat la nivelul partidului şi dacă viitoarea conducere ar trebui formată din oameni consacraţi din partid, din figuri noi sau tineri, însă nu s-a impus nicio limită şi nu a fost obstrucţionată nicio candidatură a cuiva.

 

Rotaru aşteaptă să vadă candidaţii şi pentru Preşedinţia României

 

Nici despre cei care au anunţat public că îşi doresc o candidatură la preşedinţia României, nu a dorit să se pronunţe deocamdată şeful PSD Brăila. Rotaru a explicat modul în care se va desemna în cele din urmă candidatul social-democraţilor pentru alegerile Prezidenţiale de la finele anului.

“Referitor la Alegerile Prezidenţiale, sunt colegi care doresc să candideze. Vom vedea şi aici care sunt opţiunile. Între timp, în funcţie de opţiuni se lansează un studiu sociologic, un sondaj care să pună în lumină scorul pe care îl poate obţine fiecare candidat şi plecând de la rezultatele care vor fi date de aceste studii, se va merge cumva pe ideea care s-a conturat de a introduce vot în congres, pentru a definitiva candidatul, din primii trei candidaţi. Nu e o decizie definitivă, dar este o discuţie şi în sensul ăsta probabil că se va acţiona în continuare. Sunt şi aici mai multe opţiuni exprimate în momentul ăsta, dar vom vedea ce se mai întâmplă în perioada imediat următoare”, a conchis Rotaru.
Categorie articol: 

Comentarii