Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rotaru, deranjat de afirmaţiile lui Chiriac că ar putea fi schimbat din funcţie

• preşedintele PSD Brăila, Ion Rotaru, s-a arătat deranjat de declaraţiile şefului Consiliului Judeţean Francisk Chiriac, privind faptul că nu exclude scenariile privind schimbarea sa din funcţie • senatorul a precizat că faptul că preşedintele CJ a ales să comenteze zvonuri apărute pe scena politică într-o conferinţă de presă nu a fost cea mai înţeleaptă mişcare • Rotaru a precizat că va avea, astăzi, o discuţie cu Chiriac pentru a clarifica situaţia

 

Preşedintele PSD Brăila senatorul Ion Rotaru nu consideră că şeful Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac a făcut o mişcare înţeleaptă atunci când a decis să comenteze zvonuri apărute pe scena politică despre posibila schimbare a sa din funcţie. Acesta s-a arătat destul de supărat pe colegul său de partid, cu precizarea că va avea o discuţie, astăzi, cu Chiriac pentru a lămuri lucrurile.

“Am văzut pur şi simplu declaraţiile, nu am avut timp să analizez cu mare atenţie afirmaţiile pe care le-a făcut. Este în mod evident necesar să facem o analiză pe aceste declaraţii. În şedinţa pe care o să o avem mâine (n.r. - astăzi) la partid o să abordăm şi această temă. O să vedem nişte explicaţii, să vedem nişte argumente, pentru că faptul că eşti tânăr şi greşeşti - uneori mai mult, alteori mai puţin -, poate să fie o circumstanţă, dar nu un argument în cazul unui preşedinte de Consiliu Judeţean. Deci nu îl ajută dacă e să discutăm complet. Având în vedere poziţia pe care o ocupă, mesajele pe care trebuie să le dea un preşedinte de Consiliu Judeţean, PSD trebuie să fie fără echivoc, fără alte dubii, fără a merge pe ideea «se spune că, s-a auzit că». Fiecare gest şi fiecare afirmaţie pe care o faci trebuie să aibă susţinere şi evident să ţi-o asumi ca atare. Vom vedea ce explicaţii sunt de dat din punctul ăsta de vedere. Pe cale de consecinţă, vom ajunge la o concluzie. Dar eu vreau să subliniez această idee: atât timp cât eşti într-o echipă trebuie să lupţi pentru aceasta şi să nu laşi loc la interpretări. Mai departe, e drept că suntem o organizaţie mare, puternică, libertatea de opinie şi de acţiune până la urmă este necesară şi funcţionează, dar există nişte limite ale disciplinei de partid şi ale asumării unor obiective pe care trebuie să le duci cu bune şi cu rele. Mesajele pe care le dai trebuie să fie în susţinerea celor care la rândul lor te-au susţinut să ajungi pe această poziţie”, a declarat Rotaru, vizibil iritat.

Întrebat dacă într-adevăr au existat discuţii pe tema înlocuirii lui Francisk Chiriac de la şefia CJ Brăila, având în vedere apropierea acestuia de deputatul Mihai Tudose, acum la Pro România, sursa citată a precizat că nu s-a pus problema până acum.

“A face afirmaţii pe nişte zvonuri, pe nişte discuţii, pe nişte intoxicări sau dezinformări nu este locul sau poziţia pe care trebuie să o ocupi când dai asemenea declaraţii. Dacă a auzit şi are o sursă de zvonuri, eu îl sfătuiesc să nu mai folosească sursa aceea de zvonuri şi să discutăm la partid lucrurile astea. Vă spun că nu a fost niciun fel de discuţie, nici formală, nici informală. Iar a face astfel de afirmaţii fără niciun fel de fundament şi fără niciun fel de argumentaţie care să se susţină, este până la urmă în defavoarea lui. Este un gest pe care nu îl faci ca om politic, având poziţia pe care o ocupi. Vom clarifica aceste lucruri, mâine (n.r. - astăzi) în discuţia pe care o să o avem”, a conchis Rotaru.

Reamintim că, Francisk Chiriac a confirmat, recent, existenţa unor zvonuri privind schimbarea sa din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, făcând precizarea că nu exclude niciun fel de scenariu. Totodată, acesta nu s-a ferit să îşi manifeste public aprecierile legate de faptul că deputatul Mihai Tudose ocupă un loc eligibil pe lista Pro România la alegerile Europarlamentare, făcând şi o comparaţie cu lista PSD, unde gălăţeanul Dan Nica ocupă locul cinci, iar candidatul propus de social-democraţii brăileni, Carmelia Bălănică, abia poziţia 17.
Categorie articol: 

Comentarii