Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rotaru: „Parlamentarii PSD nu vor accepta încălcarea legilor care prevăd majorarea punctului de pensie”

• preşedintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, a emis ieri un comunicat de presă în care precizează că parlamentarii social-democraţi nu vor susţine decizia Guvernului PNL “de a încălca” legile care prevăd majorarea punctului de pensie cu 40% şi majorarea salariilor personalului didactic

 

Parlamentarii  PSD nu sunt de acord şi nu vor susţine prin votul lor decizia Guvernului PNL de a încălca legile care prevăd majorarea punctului de pensie cu 40% şi respectiv, majorarea salariilor personalului didactic, începând cu data de 1 septembrie 2020.

Comisiile reunite de Muncă din Camera Deputaţilor şi Senat au discutat în data de 7 septembrie Ordonanţa de urgenţă nr. 135 care vizează rectificarea bugetară şi care prevede, printre altele, majorarea punctului de pensie cu numai 14% şi amânarea cu un an a majorării salariilor cadrelor didactice. În acest context, noi, parlamentarii PSD, am formulat o serie de amendamente la Ordonanţa respectivă, prin care am respins prevederile care vizează majorarea punctului de pensie cu numai 14%, precum şi  articolul care prevedea majorarea salariilor personalului didactic de  la 1 septembrie 2021.

Odată cu adoptarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale prin asumarea răspunderii - adică fără dezbatere în Parlament -, Guvernul PNL şi-a asumat obligaţia de a respecta Legea 127/ 2019 privind sistemul public de pensii, care prevede majorarea punctului de pensie cu 40% începând cu data de 1 septembrie 2020. Prin declaraţiile publice ale primului ministru, ale ministrului de Finanţe şi ale ministrului Muncii s-au dat asigurări că banii necesari pentru majorările de pensii au fost prinşi în buget, că legea va fi respectată. Dar „minunea” a durat până la prezentarea proiectului de rectificare bugetară, când s-a dovedit că Guvernul PNL a decis să încalce legea amintită şi să aloce sume care acoperă o creştere cu doar 14% a punctului de pensie.

Şi ca şi cum nu era de ajuns, Guvernul Orban a decis să mai încalce şi Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care prevedea că salariile cadrelor didactice vor fi majorate de la 1 septembrie 2020.

PSD, consecvent în a susţine interesele tuturor categoriilor sociale, a depus în Parlament amendamente care vizează păstrarea formei iniţiale a Legii 127/ 2019 şi de asemenea, respectarea prevederilor iniţiale ale Legii 153/ 2017. Aceste amendamente au primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de Muncă din Camera Deputaţilor şi Senat, deşi parlamentarii PNL şi USR au votat contra.

Amendamentele respective vor fi susţinute în plenul reunit, la vot final, de toţi parlamentarii PSD. Sperăm ca la acest vot să fie alături de noi toţi parlamentarii cărora le pasă de soarta pensionarilor, a profesorilor, învăţătorilor, educatorilor, a întregului personal didactic.

Votul împotrivă al parlamentarilor PNL va confirma încă o dată dispreţul şi nepăsarea Guvernului faţă de aceste categorii sociale, ceea ce nu este de mirare la un Guvern pentru care prioritatea este finanţarea propriei clientele politice.

Preşedinte PSD Brăila, senator Ion Rotaru

 

Comandat de PSD - cod mandatar financiar - 21200019, executat de SC Double P Media SRL
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii