Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rotaru: «Trebuie făcută o analiză în amănunt cu ceea ce s-a întâmplat»

• preşedintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, s-a arătat, ieri, dezamăgit de scorul partidului la nivel naţional la Alegerile Europarlamentare, deşi a dorit să sublinieze că în judeţul nostru PSD s-a clasat pe prima poziţie • acesta nu a dorit să comenteze despre condamnarea definitivă la închisoare a fostului lider social-democrat, Liviu Dragnea, cu precizarea că aşteaptă să vadă deciziile ce se vor lua în CEx • Rotaru a ţinut să le mulţumească susţinătorilor partidului şi să îndemne la calm şi mobilizare • Carmelia Bălănică, candidatul din partea Brăilei pe lista PSD la Europarlamentare (locul 17), s-a arătat încântată de experienţa trăită la alegeri

 

Agitaţie maximă şi dezamăgire în PSD Brăila după rezultatul la Alegerile Europarlamentare, dar mai ales după lovitura primită de liderul partidului la nivel naţional, Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, preşedintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, s-a arătat dezamăgit de scorul scos de partid la nivel naţional, dar a dorit să sublinieze că în judeţul nostru social-democraţii au ieşit totuşi pe primul loc. Cât despre faptul că Pro România a depăşit PSD cu câteva voturi în municipiu (premieră la Brăila), Rotaru a precizat că este o chestiune neaşteptată şi totodată nedreaptă, având în vedere faptul că voturile au venit tocmai de la o parte din electoratul partidului pe care îl reprezintă.

“Referitor la votul de la Brăila, este evident că noi am câştigat. Nu la scorul la care ne aşteptam, dar având în vedere faptul că o pondere importantă a votului de la PSD s-a dus către Pro România, există o explicaţie din punctul ăsta de vedere. Poporul are întotdeauna dreptate. A fost un vot democratic şi corect. Evident că el trebuie respectat. Pe cale de consecinţă, PSD la Brăila rămâne în continuare cea mai puternică forţă politică locală. Avem în continuare guvernarea Primăriei Municipiului, a ponderii comunelor din judeţ, a Consiliului Judeţean şi vom pune în practică în continuare obiectivele pe care le avem de realizat”, a declarat Rotaru.

Întrebat care este atmosfera la nivelul organizaţiei după aceste alegeri, PSD-istul a recunoscut că există foarte multă dezamăgire şi nemulţumire, având în vedere eforturile depuse în campania electorală. Acesta a mai adăugat că niciun sondaj nu a estimat un asemenea rezultat pentru PSD la nivel naţional. Rotaru a venit chiar cu un mesaj de încurajare şi unitate la adresa membrilor de partid.

“Atât timp cât crezi că poţi să pui ceva pe masă şi rezultatul sau răspunsul e invers, e normal să fie nemulţumire şi o dezamăgire. Vom trece şi peste această întâmplare şi o să revenim din nou în prim-plan. Vă repet, la Brăila suntem în continuare organizaţia care a câştigat alegerile. Chiar aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care ne-au votat, tuturor celor care au fost alături de noi în aceste alegeri. Şi în mod deosebit să le mulţumesc simpatizanţilor şi membrilor noştri de partid. Întregului activ care a fost mobilizat şi implicat în această campanie electorală. Să le adresez rugămintea de a fi în continuare implicaţi şi mobilizaţi, pentru a păstra unitatea partidului şi pentru a reuşi să punem în aplicare programul de guvernare, local în primul rând, dar şi ceea ce am avut ca obiective în plan naţional. Mergând pe ideea că vom fi iarăşi ce am fost şi mai mult decât atât”, a afirmat senatorul.

 

PSD după Liviu Dragnea

 

Rotaru nu a dorit să comenteze nimic despre faptul că Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare, precizând doar că nu doreşte să se pronunţe în legătură cu deciziile instanţelor de judecată. Cât despre viitorul PSD, Rotaru, care urma ieri să participe la şedinţa CEx a partidului de la ora 18:00, a afirmat că trebuie să se analizeze foarte bine ceea ce s-a întâmplat la aceste alegeri şi nu numai. De asemenea, a vorbit despre posibilitatea de a se modifica statutul partidului pentru a se simplifica alegerea unui viitor lider. Chiar şi aşa, acesta a precizat că deocamdată se aşteaptă ca preşedinţia interimară să rămână la preşedintele executiv al PSD, premierul Viorica Dăncilă.

“O să vedem care va fi decizia CEx-ului. Deocamdată avem un preşedinte interimar. E discutabil şi greu de anticipat când şi dacă va fi vreun congres. Pentru că alegerea unui preşedinte trebuie să se realizeze la nivel de congres. De asemenea, congresul va trebui să modifice statutul, pentru că potrivit statutului astăzi, preşedintele este ales de toţi membrii din ţară şi este o procedură destul de complicată şi de greoaie. Ea poate fi pusă în practică, dar nu dintr-o dată. Eu cred că trebuie să revenim la procedura anterioară (n.r. - alegerea să fie făcută de delegaţii din CEx). Şi atunci vom vedea care sunt candidaturile, cu ce obiective vin cei care doresc să candideze”, a conchis Rotaru.   

 

Bălănică susţine că alegerile au fost o experienţă personală plăcută

 

Candidatul PSD Brăila pe lista partidului la Alegerile Europarlamentare, Carmelia Bălănică (locul 17), s-a arătat de asemenea puţin dezamăgită de modul în care au decurs lucrurile pentru partidul din care face parte, însă per total consideră că experienţa personală a fost una plăcută.

“E un rezultat care trebuie analizat. Cred că acesta este cam singurul lucru pe care vreau să îl spun. În viaţă sunt momente în care obţii rezultate deosebite, momente în care trebuie să înveţi. Să dai update tot timpul. Să te actualizezi. În funcţie de nevoi, de necesităţi, de situaţia concretă. Avem de învăţat din toate experienţele. Asta a fost o experienţă plăcută pentru mine personal. Şi mă bucur că am fost persoana care a reprezentat PSD-ul în toată perioada aceasta în campanie”, a declarat Bălănică.

Cât despre situaţia actuală din PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea, Bălănică nu a dorit să comenteze prea mult, precizând doar că aşteaptă să vadă ce se va decide în CEx.
Categorie articol: 

Comentarii