Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rotaru: «O să fim prezenţi în sală şi o să votăm împotriva Guvernului»

• asta a declarat preşedintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, despre abordarea pe care o vor avea parlamentarii partidului la votul pentru învestirea noului Guvern PNL • acesta a venit cu o serie de critici destul de dure la adresa Executivului

 

Supăraţi că au fost înlăturaţi de la guvernare, PSD-iştii nu vor vota noul Executiv PNL, deşi susţin că ţara are nevoie de stabilitate. Senatorul Ion Rotaru, preşedintele PSD Brăila, a vorbit despre audierile miniştrilor din Parlament, dorind să sublinieze că foarte multe dintre Comisii au dat aviz negativ.

“Alaltăieri, ieri, mai sunt şi astăzi (n.r. - joi, 5 martie) la nivel naţional, la nivel de Parlament, audieri ale miniştrilor care au fost desemnaţi. A noilor miniştri, vechi miniştri, actuali, demişi şi propuşi. Marea majoritate a comisiilor au dat avize negative. De pildă, la Comisia de muncă, din 39 de colegi doar 11 au dat aviz pozitiv şi 29 au fost avize negative. Deci, per ansamblu, a fost un aviz negativ. De unde rezultă concluzia că nu există o opinie de agreere a formulei de Guvern, aşa cum a fost propusă de premierul desemnat. Vom vedea ce se întâmplă, fiindcă avem miniştri care au fost propuşi şi sunt pentru a doua oară cu avize negative, unii chiar pentru a treia oară”, a declarat Rotaru.

Preşedintele PSD Brăila a precizat că în urma unei întâlniri la PSD Centru s-a luat decizia ca parlamentarii partidului să participe la şedinţa de investire a Guvernului PNL, însă să voteze “împotrivă”. Rotaru a venit şi cu o serie de critici foarte dure la adresa actualului Executiv.

“Cei care astăzi guvernează şi care ne-au scos pe noi de la guvernare, să-şi asigure majoritatea şi să treacă Guvernul. Pentru că ţara are într-adevăr nevoie de un guvern, are nevoie de stabilitate. Pentru că suntem contemporani cu acest guvern care a adus foarte multe «beneficii» României. Un excedent bugetar destul de complicat. Am înţeles că intrăm în procedura de deficit destul de complicată. De asemenea, suntem în situaţia în care avem alocări bugetare extrem de mici pe domenii importante. Prim-ministrul desemnat spunea recent să mai terminăm cu ideea că Sănătatea şi Educaţia sunt domenii prioritare. Altele sunt domeniile prioritare, dovadă că la Sănătate bugetul este cu 25% mai mic, că se intenţionează să se privatizeze programe importante”, a mai adăugat Rotaru, criticând şi cele 25 de ordonanţe adoptate de Guvernul Ludovic Orban, chiar înainte de a fi demis prin moţiune de cenzură.




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii