Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rompetrol si Petrom au redus pretul motorinei

Conducerea companiei "Rompetrol", controlata de grupul petrolier de stat "KazMunaiGaz" din Kazahstan, a redus pretul motorinei cu patru bani pe litru si a mentinut tarifele actuale pentru benzina. Cele doua tipuri de motorine comercializate de "Rompetrol", Efix si Super Euro 5, costa, astfel, 4,3 lei pe litru, respectiv 4,59 lei pe litru. Decizia de modificare a preturilor a fost luata dupa ce si Petrom a operat la acelasi capitol. Concret "Petrom", controlat de grupul OMV din Austria, a redus, luni 18 august, tot cu patru bani pe litru pretul motorinei si a pastrat tariful actual al benzinei. Astfel, pretul motorinei Top Euro Diesel 4 a scazut la 4,2 lei pe litru, iar sortimentul OMV Sprint Diesel la 4,25 lei. Sortimentul Euro Diesel 4 costa 4,14 lei pe litru, iar OMV Premium Diesel 4,53 lei.
La inceputul anului, pretul la pompa al motorinei a trecut de cel al benzinei, in principal din cauza majorarii accizei pentru acest tip de carburant si a cotatiilor record inregistrate de petrol pe pietele internationale.
Cotatiile internationale ale barilului de petrol, care influenteaza preturile combustibililor, au crescut cu circa 50% fata de inceputul acestui an si s-au dublat comparativ cu perioada similara din 2007. Pretul petrolului a ajuns la 11 iulie la recordul istoric de peste 147 dolari pe baril, iar luni se situa la 115,04 dolari.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii