Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Romania va juca impotriva Suediei, pentru locul sapte

Nationala de handbal feminin a Romaniei a fost invinsa, joi, de echipa Frantei, dupa patru reprize de prelungiri, cu scorul de 36-34 (12-13, 27-27, 4-4, 5-3), in turneul pentru locurile 5-8, urmind a intilni selectionata Suediei in disputa pentru clasarea pe locul sapte.
Romania a inceput parca mai prost disputa cu Franta, decit pe cea cu Ungaria din sferturile de finala, scorul urcind rapid in favoarea adversarelor, 5-1 (min. 7). Precipitarea in atac pe linia de 9 metri si absenta replierii tricolorelor au favorizat Franta sa se detaseze pe contraatac. Romania a recuperat apoi, 5-4 (min, 13), gratie realizarilor Ramonei Maier si ale portarului Hutupan-Dinu, insa Franta a ramas in avantaj. Spre pauza, jocul Romaniei a fost "resuscitat", principala arma - apararea - functionind mai bine decit pina atunci, astfel ca recuperarile din faza defensiva au favorizat lansarile in atac, scor 11-11 (min. 24). Cu un minut inainte de iesirea la vestiare, un gol al Cristinei Neagu a adus Romaniei primul avantaj pe tabela, 13-12. La pauza a ramas acelasi scor, Luminita Hutupan Dinu avind 11 interventii reusite.
La reluare, Amariei a marit avantajul, desi Romania avea doua jucatoare eliminate, 14-12, dupa care Maier a dus echipa la trei goluri, in premiera, 16-13 (min. 37), iar Ardean-Elisei, la patru, 17-13 (min. 38). Reprezentativa tricolora a tinut de fiecare atac, reusind sa ramina in avantaj pina la final, dar cu mari emotii, dupa ce Franta a egalat, 26-26, in ultimul minut. In ultimele 20 de secunde, Tervel si mai ales Neagu au marcat pe contraatac, rezultatul de 27-27, impingind meciul in prelungiri, dupa ce in minutul 52, Romania avea patru goluri avans (25-21).
Miza rezultatului si-a pus amprenta in prelungiri, ambele echipe gresind incredibil. La finalul primei reprize de cinci minute, Romania se afla in avantaj, 30-28, dar la reluare Bese a fost eliminata doua minute, iar Franta a redus, 31-30, ratind de putin egalarea. Maier a ratat in fata lui Nicholas, dar Hutupan a fost salvatoare cu 50 de secunde inainte de final. Maier a fost blocata din nou, iar Franta a venit in atac inclusiv cu portarul Nicholas, reusind sa egaleze prin Pequeux, 31-31, dupa 10 minute de prelungiri.
Meciul de infarct a continuat cu inca doua reprize a cite cinci minute, in care a aparut si Ani-Senocico pe teren, ca centru, dupa ce jucase putin dupa pauza mare ca extrema-stinga. Egalitatea a persistat, 32-32, dar Franta, prin aceeasi Tervel a reusit sa intre in avantaj in ultimele cinci minute de prelungiri, 32-33, pe care l-a marit prin Baudoin. Stanca a facut fault in atac, la 32-34, dar Franta a ratat apoi de la 7 metri. Baudoin a inscris insa pentru 33-35, iar Franta a incheiat invingatoare, dupa un meci in care a meritat victoria, mai ales datorita dirzeniei din prelungiri si a calmului jucatoarei Baudoin. Scor final, 36-34, pentru formatia antrenata de Olivier Krumbholz.
Cea mai buna jucatoare a Romaniei a fost portarul Luminita Hutupan-Dinu, care a avut 24 interventii reusite.
Marcatoarele Romaniei au fost Maier 9, Ardean-Elisei 7, Neagu 6, Stanca 5, Amariei 2, Bese 2, Meirosu 2, Bradeanu 1, in timp ce Franta le-a avut in prim-plan pe Baudoin, cu 7 reusite, si Signate, cu 6.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii