Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Romania-Kazahstan, 31-19, in meciul de debut la Jocurile Olimpice

Nationala de handbal feminin a Romaniei a invins, simbata, reprezentativa similara a Kazahstanului, cu scorul de 31-19 (13-10), in meciul de debut din cadrul grupei A, la Jocurile Olimpice de la Beijing.
Romania a inceput in forta, cu doua goluri din primele doua actiuni, fiind imbucuratoare titularizarea extremei Ardean Elisei, dupa o entorsa suferita zilele trecute, dar si surpriza pregatita in primul "7", folosirea mezinei lotului, Cristina Neagu. Defensiva a functionat la cote maxime, astfel ca adversarele au pierdut numeroase mingi, favorizind lansari precise pe contraatac ale portarului Hutupan Dinu pentru jucatoarele tricolore. Kazahstan a marcat primul gol abia in minutul 8 (3-1), avind un bilant de sapte mingi pierdute pina atunci. La mijlocul reprizei, Carmen Amariei a fost eliminata pentru a doua oara, cite 2 minute, accidentindu-se usor la o repliere pe un contraatac advers. In faza ofensiva au mers bine angajarile la pivotul Stanca, ce a reusit sa marcheze nestingherita sau a scos aruncari de la 7 metri. Cu 10 minute inaintea pauzei, tabela arata scorul 10-5, dar apoi Romania a redus turatia si Kazahstan s-a apropiat la trei goluri (11-8, min. 24). La pauza: 13-10.
Nici la reluare ritmul nu s-a schimbat, "kazacele" reusind sa se apropie la doar un gol, 13-12 (min. 33). Tricolorele au fortat insa, reusind sa marcheze de trei ori consecutiv si trecind astfel peste sincopa din debutul reprizei secunde. Dupa 18-13 (min. 39), echipa antrenata de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi a trecut printr-un moment tensionat, capitanul Valeria Bese fiind eliminata direct cu cartonas rosu, pentru un fault dur asupra adversarei Yakovleva (min. 43). Decizia arbitrilor brazilieni Menezes-Pinto a fost acoperita regulamentar, insa Romania va avea de suferit in meciul urmator, neavind dreptul s-o foloseasca pe Bese.
Partida a continuat totusi cu tricolorele la timona, interii Meirosu si Amariei relansind jocul Romaniei, sustinute bine din poarta de Luminita Hutupan Dinu (24-16, min. 53). Scorul final, 31-19, nu a lasat loc de interpretari in privinta diferentei de valoare dintre cele doua formatii, insa jocul Romaniei nu a fost indeajuns de sigur pe tot parcursul, in perspectiva confruntarilor viitoare din grupa A, mult mai dificile decit cea cu adversara din partida de debut.
Marcatoarele echipei Romaniei au fost: Ardean Elisei 6, Neagu, Stanca si Amariei, cite 4, Nechita-Olteanu, Lecusanu, si Maier cite 3, Bradeanu si Meirosu, cite 2.
Din tabara Kazahstanului s-a remarcat Ajiderskaya, cu 10 goluri.
Programul nationalei Romaniei in continuare este urmatorul: cu China (11 august, ora 14.00), cu Franta (13 august, ora 5.25), cu Angola (15 august, ora 10.30) si cu Norvegia (17 august, ora 8.40).
In grupa B evolueaza echipele Rusiei, Germaniei, Ungariei, Coreea de Sud, Suedia si Brazilia.
Alte rezultate ale primei zile: Franta-Angola 32-31 (grupa A) si Ungaria-Suedia 30-24 (grupa B).
Primele patru clasate se vor califica in sferturile de finala.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii