Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Romania a invins Belarus consolidindu-si primul loc in grupa G a prelimiariilor CE

Reprezentativa Romaniei a invins, simbata, in deplasare, cu scorul de 3-1 (2-1), echipa nationala a Belarusului si si-a consolidat primul loc in grupa G a preliminariilor Campionatului European din 2008, din Austria si Elvetia.
Golurile au fost marcate de Mutu '17, '75 (penalti) si Dica '42. Belarus a punctat prin Romascenko '20.
Romania a deschis scorul in minutul 17, prin Adrian Mutu. Acesta a primit o pasa intre doi jucatori bielorusi, Radkov si Stasevici, i-a depasit in viteza, a patruns in careu si a inscris cu un sut de la 12 metri in poarta aparata de fostul stelist Vasili Hamutovski.
Gazdele au restabilit egalitatea rapid, in minutul 20, prin Romascenko. Acesta a marcat cu un sut in diagonala din interiorul careului, lateral stinga, dupa o pasa primita de la Alexander Hleb.
Nicolae Dica a readus Romania in avantaj in minutul 42. Banel Nicolita a centrat de pe dreapta pina la Dica, acesta a reluat cu capul, balonul a lovit bara si a cazut in poarta, golul fiind validat la semnalizarea tusierului, desi Hamutovski a respins imediat dupa ce mingea a depasit linia de fund.
In minutul 75, Romania a beneficiat de un penalti, dupa ce Mutu a fost faultat in careu de Vasili Hamutovski, care a primit si cartonasul galben. Lovitura de la 11 metri a fost transformata tot de atacantul legitimat la Fiorentina, care l-a invins pe Hamutovski cu o "scarita" pe centrul portii.
Fundasul stelist Petre Marin a implinit simbata, 34 de ani, in ziua in care a jucat a opta partida din cariera in tricoul echipei nationale.
Mijlocasul formatiei CFR Cluj, Eugen Trica, introdus in teren pe final de joc, a revenit in echipa nationala dupa 7 ani de absenta.
In urma victoriei de la Minsk, Romania a acumulat 20 de puncte in grupa G si si-a asigurat mentinerea pe primul loc in clasament:
1. Romania - 20 puncte; 2.Olanda - 17 puncte; 3. Bulgaria - 15 puncte; 4. Albania - 9 puncte; 5. Belarus - 7 puncte; 6. Slovenia - 7 puncte; Luxemburg - 0 puncte.
Au mai ramas de disputat partidele:
12 septembrie 2007: Slovenia - Belarus, Bulgaria - Luxemburg, Albania - Olanda. Romania va sta.
13 octombrie 2007: Romania - Olanda, Belarus - Luxemburg, Slovenia - Albania. Bulgaria va sta.
17 octombrie 2007: Luxemburg - Romania, Olanda - Slovenia, Albania - Bulgaria, Belarus va sta.
17 noiembrie 2007: Bulgaria -Romania, Albania -Belarus, Olanda -Luxemburg. Slovenia va sta.
21 noiembrie 2007: Belarus - Olanda, Romania - Albania, Slovenia - Bulgaria. Luxemburg va sta.




Categorie articol: 

Comentarii