Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Romania - debut rusinos in preliminariile pentru "mondiale"

Reprezentativa Romaniei a debutat cu un esec in campania de calificare la Cupa Mondiala din 2010, fiind invinsa, simbata, cu scorul de 3-0 (1-0), de selectionata Lituaniei, in primul meci din grupa a 7-a a preliminariilor, disputat pe stadionul Dr. Constantin Radulescu, din Cluj-Napoca.
Golurile oaspetilor au fost inscrise de Stankevicius '31, Mikoliunas '69 si Kalonas '87, transmite trimisul MEDIAFAX.
Stankevicius a deschis scorul cu un sut la coltul lung, in vinclu, de la 25 de metri lateral dreapta.
Romania a trecut pe linga egalare in minutul 45, cind Nicolae Dica a expediat balonul in transversala, din lovitura libera. Cei care au punctat au fost, insa, tot lituanienii, in minutul 69, cind Mikoliunas a inscris cu un sut de la marginea careului, in dreapta lui Lobont. Reusita acestuia a fost aplaudata de publicul de la Cluj-Napoca. Mikoliunas a fost aplaudat si in momentul inlocuirii.
In minutul 87, Kalonas a patruns in careu pe stinga si a inscris cu un sut sub transversala, stabilind scorul final al intilnirii, 3-0, prima victorie obtinuta de Lituania in meciurile cu Romania.
Romania: 1. Lobont - 13. Sapunaru, 4. Tamas, 15. D. Goian, 3. St. Radu (18. M. Niculae '46) - 6. Radoi (16. C. Lazar '72) - 2. Contra, 10. N. Dica, 11. Cocis, 7. D. Niculae - 9. Marica (14. Fl. Bratu '53). Antrenor: Victor Piturca.
Lituania : 1. Karcemarskis - 4. Stankevicius, 5. Zelmikas, 3. Dedura, 15. Klimavicius - 18. D. Cesnauskis, 17. Pilibaitis (7. Savenas '74), 2. Semberas, 13. Mikoliunas (8. E. Cesnauskis '80) - 9. Danilevicius, 16. Ksanavicius (10. Kalonas '62). Antrenor: Jose Couceiro.
Cartonase galbene: D. Goian '37, Contra '60, M. Niculae '69 / D. Cesnauskis '27, Mikoliunas '43, Zelmikas '48, Kalonas '87.
Meciul a fost arbitrat de o brigada din Irlanda, condusa la centru de Alan Kelly, ajutat de asistentii Marc Douglas si Damien McGrath si de rezerva Anthony Buttimer. Observatorii intilnirii au fost Stefano Pucci (Italia), pentru joc, si Michel Piraux (Belgia), pentru arbitri.
Spectatorii din tribunele stadionului Dr. Constantin Radulescu au scandat impotriva presedintelui FRF, Mircea Sandu, si a presedintelui LPF, Dumitru Dragomir. In tribune s-a scandat si numele echipei Poli Timisoara si s-au afisat bannere ca "Dreptate pentru Poli" sau "Redati fotbalul Timisoarei".
Fanii clujeni au scandat si numele lui Anton Dobos, fost international roman si fost presedinte la "U" Cluj, aflat in spital dupa ce a fost implicat intr-un grav accident rutier. "Toni, sintem alaturi de tine", "Toni Dobos nu renunta, toti sintem de partea ta", au fost citeva dintre mesajele afisate pentru Dobos.
Organizatorii au asezat inainte de meci, pe fiecare scaun, cite un stegulet tricolor.
La partida au asistat 20.000 de spectatori, intre care aproximativ 100 de lituanieni. Spectatorii au creat o atmosfera incendiara in tribunele pline de steaguri tricolore.
Cind au iesit la incalzire, jucatorii echipei Romaniei purtau cite un tricou inscriptionat cu mesajul "Alaturi de Toni Dobos".
In absenta jucatorilor Cristian Chivu si Adrian Mutu, accidentati, capitanul echipei Romaniei a fost Cosmin Contra.
Echipa Romaniei a revenit la Cluj-Napoca dupa 85 de ani. Singurul meci al nationalei la Cluj-Napoca a avut caracter amical si s-a disputat la 1 iulie 1923, cu Cehoslovacia, incheiat cu victoria oaspetilor, scor 6-0.
La meci a asistat si finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, alaturi de verii sai, Ioan si Victor Becali.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii