Mergi la conţinutul principal

Romania, cu doua echipe in Liga Campionilor si doua in Cupa UEFA, in editia 2007/2008

Romania va avea doua reprezentante in Liga Campionilor - campioana direct in grupe sau in turul trei preliminar, iar vicecampioana in turul doi preliminar - si doua in Cupa UEFA, una in turul doi preliminar si cealalta in turul intii, informeaza Federatia Romana de Fotbal.
UEFA a publicat marti un document oficial, numit "Access list for the 2007-2008 UEFA Club Competitions", continind repartizarea numarului de echipe in editia 2007/2008 a cupelor europene (Liga Campionilor si Cupa UEFA) pentru fiecare dintre cele 53 de federatii nationale afiliate.
Lista publicata confirma pozitia exprimata de forul fotbalistic european in luna septembrie 2006. Conform acestei liste, intocmita pe baza clasamentul coeficientilor UEFA, Romania se afla pe locul 10, fapt care ofera campioanei Romaniei la finele stagiunii 2006/2007 un loc in al treilea tur preliminar (ultimul) al Ligii Campionilor. Vicecampioana Romaniei la sfirsitul editiei in curs va intra in al doilea tur preliminar al Ligii Campionilor.
Campioana are sansa de a evolua direct in grupele Ligii Campionilor doar in cazul in care editia 2006/2007 a acestei competitii va fi cistigata de o echipa ce va dobindi dreptul de a participa in grupe si prin intermediul campionatului sau national. Asta inseamna ca trofeul sa fie cistigat de o echipa care, la sfirsitul actualei stagiuni interne, se va clasa pe unul dintre primele doua locuri in Spania, Italia, Anglia, Franta, Germania sau Portugalia (acestea fiind tarile cu doua reprezentante calificate direct in grupei) sau de formatia ce va deveni campioana Olandei. Ultimele doua tari clasate deasupra Romaniei in aceasta ierarhie, Grecia si Rusia, nu mai au reprezentante in optimile Ligii Campionilor, editia 2006/2007.
Oricare va fi deznodamintul stagiunii 2006/2007 a Ligii Campionilor, vicecampioana Romaniei va intra in al doilea tur preliminar.
Cistigatoarea Cupei Romaniei-Timisoreana, editia 2006/2007, va incepe parcursul din Cupa UEFA in primul tur al competitiei, in timp ce echipa care se va clasa pe locul 3 in campionat se va alinia la jocurile contind pentru al doilea tur preliminar al intrecerii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro