Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Romania are un Guvern de marionete politice"

Vorbe grele la adresa Executivului, rostite miercuri, la Braila, de catre presedintele PLD, Theodor Stolojan. Aflat in judetul nostru pentru a participa la un miting pro-Basescu, el a calificat Guvernul ca fiind un grup de "marionete, de papusi politice ale caror sfori sint trase de Patriciu si altii, inclusiv de oligarhi din PSD". Liderul PLD a dat si citeva exemple de ministri care, in opinia sa, nu au calibrul profesional, intelectual sau moral, pentru a ocupa astfel de posturi:
"Uitati-va numai ce fel de ministri exista astazi in Guvernul Romaniei! Exista un ministru al Educatiei analfabet european, exista un ministru al Justitiei care in numai doua saptamini a raspuns la comenzile acestor oligarhi si a timorat procurorii care aveau in anchete penale politicieni la virf. Mai avem un om care, de cind a venit ministru al Agriculturii, nu auzim de la el decit doua mesaje: ca nu stiu ce s-a facut sau nu s-a facut acum doi ani si cum n-o sa folosim noi fondurile de la UE anul acesta. Asta, in loc sa auzim ce va face el ca sa folosim fondurile, ce face ca sa prevenim efectele acestei secete. Avem un ministru al Transporturilor care cauta prin arhive, in perioada '97-2000, sa vada ceva in neregula cu Basescu. Mai avem un ministru al Economiei si Finantelor care stie ca avem firme care capuseaza sistemul energetic national, care cumpara energie electrica de la Hidroelectrica si o revind scump si care ne spune ca nu are ce sa faca, si ca trebuie sa acceptam aceasta situatie. Deci e vorba de firme care capuseaza, care au incheiat contracte directe, confidentiale, in cadrul unui sistem ticalosit legal, construit de "specialistii" PSD in perioada 2001-2004, iar noi sintem in 2007 si dupa Tariceanu si Vosganian, trebuie sa-l mentinem pina la expirarea acestor contracte, in 2012 si 2013. De aceea, eu fac un apel la primul ministru, care am vazut ca a dat ordin la Hidroelectrica sa nu mai exporte energie, pentru a putea da energie cu pret mai mic pentru irigatii, fac deci un apel sa dea ordin domnului ministru Vosganian sa anuleze contractele directe secrete prin care firme capuse cumpara energie electrica de la Hidroelectrica si rescriu facturi cu preturi mai mari. In felul acesta, va putea da mai multa energie la preturi mai mici catre cei care folosesc sistemele de irigatii. Dar sigur ca un astfel de tip de masura deranjeaza o anumita parte a oligarhiei care este in spatele acestora".
Stolojan a precizat ca, din punctul sau de vedere, daca presedintele suspendat va reveni la Palatul Cotroceni, parlamentarii care au votat pentru suspendarea sa ar trebui sa aiba demnitatea si onorabilitatea sa-si dea demisia: "Se poate ca dupa referendum sa nu fie situatia deloc tensionata daca baietii astia, cei 322, inteleg sa-si dea demisia si sa ajungem la alegeri anticipate, pentru ca exista o noua vointa a tarii".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii