Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Romani prinsi la cersit, obligati sa paraseasca Islanda

Circa 30 de cetateni romani, inclusiv un copil, despre care politistii islandezi sustin ca ar fi fost adusi de retele de crima organizata si obligati sa cerseasca, au acceptat oferta autoritatilor de a pleca de bunavoie din Islanda, relateaza publicatia electronica Iceland Review Online.
Cetatenii romani fusesera vazuti, in ultimele saptamini, in fata bacaniilor din Reykjavik, unde cintau la diferite instrumente muzicale cerind, in schimb, bani. Potrivit publicatiei, aceleasi persoane fusesera vazute cersind pe strazile din Oslo si Copenhaga.
Jon H. B. Snorrason, comandant adjunct al politiei din capitala islandeza, cei 30 traiau in conditii de saracie extrema, la Reyjkavik.
"Dormeau in parcurile publice din capitala (...) si nu aveau nici o posibilitate de a se intretine", a spus Snorrason.
Oficialul a explicat ca politistii au fost informati de catre omologii lor din Danemarca si Norvegia ca acestia ar fi putut fi trimisi in tarile nordice de catre retele de crima organizata din Romania, fiind obligati sa cerseasca.
Romanii nu aveau bani suficienti pentru a putea calatori in afara Islandei, astfel incit autoritatile de la Reykjavik vor suporta costurile de transport. Politia a precizat ca romanii nu au fost expulzati. Acestora li s-a propus sa paraseasca tara de bunavoie, oferta pe care au acceptat-o.
Cetatenii romani au dreptul de a locui in Islanda timp de maximum trei luni insa autoritatile le pot cere sa paraseasca tara in cazul in care nu pot dovedi ca au mijloacele necesare pentru a se intretine financiar sau ca vor parasi Islanda la finalul perioadei de trei luni.
Categorie articol: 

Comentarii