Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Românii uită prea repede valorile pe care le au

"Acum, mă simt mai bătrân cu 24 de ani. Eu nu cred că s-a dat suficientă importanţă acestui trofeu câştigat şi râvnit de toată Europa. Românii uită prea repede de valorile pe care le au. Sunt puţine valorile, dar au avut şi românii nişte valori certe. Eu nu sunt omul care să popularizez performanţa asta, ea va rămâne în istorie", a spus Ienei. Ienei consideră că trebuie rememorate nu doar câştigarea CCE din 1986, ci şi performanţele ulterioare ale echipei "roş-albastre" din acea perioadă. "Spaniolii n-au intuit că Steaua poate câştiga Cupa Campionilor Europeni. Era şi regele Juan Carlos, au pregătit masa de sărbătorire a Cupei Campionilor, le-am stricat seara. Steaua nu a câştigat doar finala Cupei Campionilor din 1986, ea a fost în topul Europei câţiva ani de atunci. A mai jucat o semifinală, încă o finală. Nu a fost doar o stea trecătoare", a explicat el.

Emerich Ienei şi-ar dori ca echipele româneşti să păstreze măcar spiritul formaţiei Steaua din 1986, dacă valoarea nu poate fi aceeaşi. "Cred că în finală din 1986 s-au întâlnit cele mai puternice echipe din acea perioadă. Echipa Barcelonei de atunci putea să se asemene cu echipa de acum, păstrând proporţiile. Dar fotbalul s-a mai schimbat un pic. Eu aş fi foarte fericit dacă echipele noastre ar juca în spiritul ăla cu care a jucat Steaua", a menţionat Ienei.

Tehnicianul a precizat că s-a dorit anul acesta sărbătorirea într-un cadru festiv a performanţei din 1986 de către guvernul României, dar s-a renunţat între timp la idee.
Categorie articol: 

Comentarii