Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Românii alocă circa 250 de euro pentru minivacanţa de Sfânta Maria

Majoritatea turiştilor se orientează pentru petrecerea minivacanţei de Sfânta Maria către zone din România, aflate la cel mult 250 de kilometri de casă, având programat un buget mediu de 250 de euro, a declarat, pentru agerpres.ro, Cristina Basarab, brand manager al agenţiei de turism Eximtur.
„Minivacanţele prilejuite de diverse sărbători şi combinate de obicei cu zilele de weekend au o trecere tot mai mare în rândul turiştilor români. Anul acesta avem pachete foarte atractive în România, începând de la 80 lei/noapte. Bugetul pentru o minivacanţă în România, de 3-4 nopţi, este undeva la 350 lei/persoană. Cei care preferă un city-break în străinătate, vor plăti în jur de 250 euro de persoană", a precizat Cristina Basarab.
Locuitorii zonei de sud a ţării, din Bucureşti în special, merg pe litoralul românesc sau cel bulgăresc. Ardelenii care aleg să-şi petreacă minivacanţa în străinătate merg în city-break-uri, în oraşe precum Budapesta, Viena sau Praga, dar şi în staţiunile cu ape termale din Ungaria, cea mai căutată fiind Hajduszoboszlo.
Un loc important în preferinţele românilor pentru această minivacanţă îl are Delta Dunării, dar şi resorturile integrate din apropierea marilor oraşe (cele care deţin facilităţi pentru copii, piscină, parcuri de aventură).

Destinaţii preferate

Staţiunile montane, mai ales cele din zona Bran - Moeciu, şi cele balneoclimaterice Praid, Vatra Dornei au pregătit oferte speciale pentru minivacanţe oferind pachete de servicii începând de la 250 lei/persoană.
„Pachetele de servicii pregătite anul acesta pentru turiştii noştri sunt extrem de variate având city-break-uri la Praga, Lisabona sau Paris începând cu 238 euro/persoană, dar şi sejururi scurte la mare cu tarife de la 480 lei/persoană/5 nopţi. Cele mai căutate staţiuni de pe litoral sunt Mamaia, Eforie Nord şi Saturn", a spus Mădălina Grosu, product manager Happy Tour.
Operatorii de turism afirmă că minivacanţa de Sf. Maria Mare va fi un bun prilej pentru relaxare pe litoralul Bulgariei, cele mai căutate staţiuni fiind Golden Sands şi Sunny Beach.
„Pentru minivacanţa de Sf. Maria, Bulgaria este cea mai solicitată destinaţie pentru familii, datorită distanţei mici şi a ofertelor speciale. Pentru o familie formată din 2 adulţi plus un copil sub 12 ani, costul unui pachet all inclusive la un hotel de 4 stele / 3 nopţi porneşte de la 200 euro pentru Bulgaria, iar pentru Grecia preţul porneşte de la 300 euro", a menţionat directorul agenţiei de turism Jeka, Alexandru Negrilă.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii