Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

România s-a clasat a doua la turneul amical fotbal din Spania

• brăileanul Mădălin Pascu a fost integralist în singura victorie a tricolorilor U18, cea cu 3-2 cu naţionala Turciei

 

Naţionala de fotbal U18 a României, în lotul căreia s-a regăsit şi brăileanul Mădălin Pascu, a încheiat pe locul al doilea turneul amical de la Manga din Spania. Fundaşul dreapta care acum este legitimat la Unirea Slobozia a jucat ca titular doar în cel de-al treilea meci pe care România l-a susţinut la acest turneu. Dar a fost singurul câştigat de tricolori la competiţia amicală organizată de federaţia norvegiană de fotbal. În ultimul meci al turneului, România cu Mădălin Pascu integralist, s-a impus cu 3-2 în partida cu selecţionata Turciei. România a condus cu 2-0, după “dubla” realizată de Louis Munteanu, însă turcii au reuşit să egaleze la 2-2, în minutul 77. Trei minute mai târziu, Ianis Stoica a înscris golul victoriei.

Naţionala ţării noastre a pierdut cu 3-2 meciul cu Norvegia şi cu 2-1 pe cel cu Portugalia. Turneul amical de fotbal a fost câştigat de naţionala Portugaliei, cu trei victorii din tot atâtea partide, România s-a clasat pe locul al doilea, în timp ce Turcia şi Norvegia s-au clasat pe ultimele două locuri.

Vă reamintim că actuala generaţie U18, care începând din vară devine U19, este calificată direct la Campionatul European U19 din 2021. România fiind calificată din postura de ţară gazdă şi nu va disputa preliminarii. Federaţia Română de Fotbal a câştigat în toamna anului trecut dreptul de a găzdui turneul final U 19 din 2021.

În faza grupelor de calificare pentru celealte şapte locuri disponibile pentru turneul final se vor lupta 52 de naţionale. La turul de Elită al competiţiei se va alătura şi naţionala Portugaliei. În final, opt selecţionate U19 se vor lupta la  Campionatul European U19 de anul viitor pentru primele trei locuri.
Categorie articol: 

Comentarii