Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

România s-a calificat la turneul final al Campionatului European de tenis pe echipe

În perioada 21-24 iulie, au avut loc preliminariile Tennis Europe Junior, competiţie la care au participat 32 de echipe de fete cu vârsta până în 12 ani, din tot atâtea ţări, miza constituind-o calificarea la turneul final al Campionatului European pe echipe, ce va avea loc la începutul lunii august, în Franţa.
Echipele au fost împărţite în patru zone, România fiind repartizată în prima dintre ele. Meciurile zonei A s-au desfăşurat la Rakovnik, în Cehia. Acolo organizatorii au alcătuit două grupe, prima fiind alcătuită din Cehia, Elveţia, Israel şi Belarus, cea de a doua din Germania, Austria, România şi Republica Moldova.
În grupă, naţionala României în componenţa, Andreea Roşca (Bucureşti), Andreea Georgia Crăciun (Venus Brăila) şi Ioana Gună (Craiova) a câştigat toate meciurile cu 3-0.
În postura de câştigătoare a grupei a doua, România a jucat cu ocupanta locului al doilea din prima grupă, Eleveţia, a câştigat ambele partide de simplu cât şi pe cea de dublu şi s-a impus tot cu 3-0 obţinând calificarea pentru turneul final din Franţa care va avea loc în perioada 4-8 august şi unde vor participa cele mai bune opt echipe de pe continent.
"Ca orice român sunt foarte mulţumit de calificarea echipei noastre naţionale la un turneu final de junioare, mai cu seamă că din lotul deplasat în Cehia a făcut parte şi reprezentanta clubului TC Venus Brăila, Andreea Georgia Crăciun. Faptul că România a câştigat toate meciurile fără să piardă vreun set îmi dă speranţe într-o evoluţie bună a tricolorelor şi la turneul final", a declarat Gheorghe Goleanu, antrenorul clubului TC Venus.
Categorie articol: 

Comentarii