Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

România a ocupat locul al II-lea la Concursul Internaţional de Neuroştiinţe din Africa de Sud

Câştigător al fazei naţionale a Concursului de neuroştiinţe, de la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" Brăila, sub coordonarea prof. dr. Cristian Gurzu, elevul Ionuţ Flavius Bratu, din Focşani, a reuşit să claseze România pe locul al II-lea în competiţia internaţională. Un număr record de campioni naţionali "Brain Bee" din Australia, Canada, Emiratele Arabe Unite, Germania, Italia, India, Kenya, Malaezia, Nigeria, Noua Zeelandă, România, Singapore, Statele Unite ale Americii şi Ţara Galilor s-au întâlnit în Cape Town, Africa de Sud, pentru a concura la a paisprezecea ediţie internaţională a Concursului "Brain Bee" - Olimpiada de Neuroştiinţe pentru elevii de liceu, cu vârste cuprinse între 14 si 18 ani.
Pe parcursul acestei intense competiţii, elevii au participat la cinci secţiuni care au inclus un examen de laborator de neuroanatomie cu creiere umane reale, o secţiune de diagnostic cu pacienţi actori, un test de neurohistologie, studii de caz şi întrebări cu răspuns scurt.
România s-a clasat pe locul al II-lea, după Australia, prin rezultatul obţinut de elevul Ionuţ Flavius Bratu de la Colegiul Naţional "Unirea" din Focşani, ce a fost însoţit de profesoara lui, Ciucu Corina şi coordonatorul naţional "Brain Bee", prof. dr. Cristian Gurzu, de la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" Brăila.
Dr. Norbert Myslinski de la Universitatea din Maryland, SUA, este fondatorul şi preşedintele acestei importante competiţii non-profit.
Concursul "Brain Bee" se organizează în peste 150 de şcoli şi universităţi din 30 de ţări organizatoare şi implică mii de elevi.
Categorie articol: 

Comentarii