Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

România nu trebuie să îşi mai reducă cheltuielile

Întrebat despre analiza Reuters conform căreia premierul Emil Boc a fost un elev model al austerităţii predate de FMI, dar turbulenţele globale de pe pieţe, creşterea economică slabă şi privatizările întârziate l-ar putea forţa "să taie mai adânc", deşi anul viitor va fi unul electoral, Ialomiţianu a spus că România a luat măsuri bune şi crede că multe ţări din Uniunea Europeană ar fi trebuit să ia unele măsuri de reducere a deficitului bugetar aşa cum a făcut România.
Întrebat dacă ar mai trebui făcute tăieri, ministrul Finanţelor a spus: "România, în momentul de faţă, nu trebuie să-şi mai reducă cheltuielile. Surplusul acela de venituri să-l dea pentru investitori".
Ialomiţianu a mai spus că România are creştere economică şi acest fapt "este un lucru foarte bun", iar guvernul Boc trebuie "să dea bani pentru investiţii cât mai mult, pentru a asigura creştere economică şi să nu se meargă pe stimularea consumului, cum s-a întâmplat în 2007-2008".
"Eu cred că lucrul cel mai important este să dăm bani pentru investiţii în vederea creării locurilor de muncă. Ne bazăm pe toţi investitorii străini de bună credinţă", a mai spus ministrul Finanţelor.
Categorie articol: 

Comentarii