Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

România nu este contribuitor net la bugetul UE

"Balanţa este pozitivă în ceea ce priveşte fondurile pe care le-a primit România de la UE minus fondurile pe care România le-a vărsat la bugetul UE. În niciun caz România nu este un contributor net la bugetul UE şi, în ciuda gradului scăzut de absorbţie în ceea ce priveşte politica de coeziune, de 3,7%, balanţa este pozitivă. Probabil azi e peste cinci miliarde de euro", a precizat Orban.
La rândul său, comisarul european pentru buget, Janusz Lewandowski, a confirmat că balanţa este una favorabilă României, ca urmare a fondurilor atrase pentru fermieri.
"Contrar cu ceea ce aud la Bruxelles, este o balanţă pozitivă, dar nu datorită atragerii fondurilor de coeziune, ci prin raportarea tuturor plăţilor livrate de la Bruxelles. Dar eu cred că balanţa pozitivă nu este datorită utilizării fondurilor din coeziune, ci datorită fondurilor care vin în România pentru fermieri, prin intermediul plăţilor directe şi a fondurilor de dezvoltare rurală care au crescut anul acesta", a spus Lewandowski.
Comisarul european şi-a exprimat speranţa ca anii următori balanţa pozitivă să fie construită nu numai pe transferuri de plăţi directe în agricultură, ci şi pe coeziune.
Categorie articol: 

Comentarii