Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

România nu e în situaţia Greciei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri că, în ciuda "spaimelor" care sunt transmise de către unele persoane mai mult sau mai puţin avizate, România nu este în situaţia Greciei, dar poate ajunge acolo dacă în 2011 şi 2012 s-ar continua ritmul actual.

Traian Băsescu a ţinut să se refere la afirmaţiile legate "de spaime" care sunt transmise de oameni mai mult sau mai puţin avizaţi sau bine-intenţionaţi despre România. "Vreau să ştiţi că România nu este în situaţia Greciei, România poate ajunge (în situaţia Greciei - n.r.), dar în niciun caz nu suntem în situaţia Greciei. România are la îndemână toate instrumentele să evite o astfel de situaţie. Singura problemă este dacă vrem, dacă putem să utilizăm aceste instrumente pe care le avem la îndemână. Poate unul dintre cele mai importante lucruri pe care le avem în momentul de faţă şi la care trebuie să ţinem este legat de solidaritatea UE şi a instituţiilor financiare în care România este parte", a afirmat şeful statului.

"N-aş vrea să se înţeleagă că suntem într-o situaţie roz", a concluzionat preşedintele, punctând că România se află într-o situaţie dificilă care permite aplicarea de corecţii.
Categorie articol: 

Comentarii