Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

România merită mai mult!

PSD şi-a început campania pentru alegerile europarlamentare. Deşi mai sunt două luni până în ziua votului, alegerile pentru Parlamentul European sunt pe 26 mai 2019, multe localităţi din judeţul Brăila sunt deja sufocate de banerele şi panourile instalate de autorităţile locale pesediste. Sub sloganul “Patrioţi în Europa/România merită mai mult!”,  PSD şi ALDE aruncă din nou praf în ochii alegătorilor cu mesaje patriotice, scrise pe tricolor, chiar dacă, prin lege, “sunt interzise afişele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat”. Tot potrivit legii, “campania electorală începe cu 30 de zile înainte de ziua de referinţă şi se încheie în dimineaţa zilei de sâmbătă care precedă zilei de referinţă, la ora 7.00”.

La noi însă, partidul de guvernământ şi liderii săi sunt primii care încalcă legea. Pentru a fi pe plac tătucului Dragnea şi pentru a nu-şi pierde fotoliile confortabile şi toate privilegiile oferite de către partidul celor trei trandafiri, trepăduşii din teritoriu încalcă legea cu bună ştiinţă, mână în mână cu oamenii legii. Deşi campania pentru alegerile europarlamentare din acest an nu ar trebui declanşată înainte de data de 27 aprilie, în multe localităţi din judeţul Brăila, autorităţile locale aflate sub aripa protectoare a Partidului Social Democrat au furat şi de această dată startul. 

Curentul naţionalist revigorat prin mesaje festiviste de partidul lui Liviu Dragnea este propovăduit acum la greu de către aleşii locali până în cele mai sărace case din satele brăilene, acolo de unde se mai pot smulge câteva voturi pentru PSD. Promisiunile electorale dau iar în clocot, pe la colţuri sau pe la birturi, ţăranii sau cei care primesc ajutor social vorbesc despre creşterea pensiilor, despre ajutoare, despre asfaltări, despre trotuare în loc de cărări noroioase sau despre reţele de gaze care vor împânzi satele îmbătrânite şi vor încălzi casele părăsite. Între timp, tricolorul cu sloganul “Patrioţi în Europa/România merită mai mult!” a ajuns să fie răstignit între doi stâlpi pe uliţele satului sau să fie agăţat pe gardurile rupte sau furate de hoţi, pentru a le reaminti celor ce trec pe acolo cine este la putere şi unde să pună ştampila peste două luni.

Deşi, în ultimii ani, PSD a sărit calul din ce în ce mai rău, iar preşedintele Liviu Dragnea s-a dovedit a fi unul dintre cei mai mari  infractori ai ţării, mergând până acolo încât să schimbe legile existente doar pentru a-şi scăpa pielea de puşcărie, se pare că, în teritoriu, încă mai există reprezentanţi ai autorităţilor locale care îi ridică osanale şi oameni ai legii care nu respectă legea. În judeţul Brăila, pesediştii au intrat deja în campanie pentru alegerile europarlamentare. Banerele şi panourile electorale iau cu asalt localităţile, iar cei care au jefuit ţara aproape 30 de ani ne îndeamnă să fim patrioţi în Europa, pentru că România  merită mai mult! România şi românii chiar merită mai mult, nu doar un partid şi un guvern de hoţi, de mincinoşi sau de analfabeţi. Dar, dacă şi de această dată suntem indiferenţi şi nu distrugem această putere putredă, ajungem din nou la dictatură. Sau, poate, deja am ajuns...
Categorie articol: 

Comentarii