Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

România ignoranţilor

Nu, România nu este ruptă în două, aşa cum scriam în urmă cu puţin timp. România nu e împărţită în două tabere - între „oamenii ruşilor” şi „sorosişti”, între „manipulaţi” şi „visători”, între „proşti” şi „informaţi”, între „spălaţi pe creier” şi „vânduţi”, între „cei care-şi vând votul” şi „trădători”, între „asistaţi social” şi „cei care susţin economia”, între „pensionarii care ne dictează viitorul” şi „tinerii care nu ştiu ce votează”.

România este împărţită în trei tabere, iar cea mai mare tabără, majoritară, nu este a celor care, mânaţi de o idee, un crez, un gând anti sau pro, o frică, o manipulare, o minciună, o spălare de creier sau un stimulent electoral, au mers totuşi ieri să voteze – orice au votat.

Şi, indiferent de rezultatele finale ale votului de ieri, România nu este nici a „pesediştilor”, nici a „comuniştilor”, nici a „spălaţilor pe creier”, nici a pensionarilor. România este şi va fi a celei de-a treia tabere – cea a celor care nu au ieşit la vot.

O prezenţă la urne de doar 40% la nivel naţional, în contextul unei campanii pro-vot aproape fără precedent şi în contextul importanţei acestui vot pentru viitorul României, arată de fapt altceva. Bun, câteva procente sunt cele care se furau - prin introducerea noului sistem de scanare a CNP-ului, votul multiplu a fost eliminat - iar altele reprezintă românii plecaţi din ţară, dar care figurează pe listele electorale, având buletine de România. Dar chiar şi aşa, prezenţa reală nu a fost mai mare de 50%.

Iar un absenteism de peste 50% arată, fără echivoc, că România este, de fapt, o ţară a ignoranţilor. O ţară a celor cărora nu le pasă, o ţară a celor pe care soarta acestei ţări îi lasă indiferenţi. O ţară a celor pe care, cu alte cuvinte, îi doare în cur. Asta e România, de fapt; o ţară a durerii în cur de tot şi de toate. Povestea cu „m-am săturat”, „n-am avut cu cine”, „toţi sunt la fel”, „toţi fură” nu stă în picioare. Li s-a demonstrat, cui a vrut să asculte, că acestea nu sunt argumente. Sunt scuze puerile şi atât. Scuze de doi bani. Scuze prosteşti.

România este şi va rămâne o ţară a ignoranţilor. Şi, implicit, dacă rezultatele rămân cele estimate aseară, o ţară a penalilor.
Categorie articol: 

Comentarii