Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

România a fost aleasă prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Mondiale a Turismului

Votul acordat pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, pe care România o va deţine timp de un an, vine ca urmare a activităţii de lobby derulate de ţara noastră în rândul ţărilor membre OMT, cărora le-au fost prezentate rezultatele înregistrate în ultimii ani în domeniul turismului. De altfel, prezenţa ministrului Elena Udrea la această adunare generală aOMT a avut ca prim obiectiv tocmai susţinerea candidaturii României în rândul participanţilor, spun oficialii ministerului.
"Este o reuşită de care suntem foarte mândri, întrucât acordarea funcţiei de prim-vicepreşedinte al OMT reprezintă un vot de încredere, dar şi o recunoaştere din partea ţărilor membre ale organizaţiei faţă de evoluţia pozitivă a turismului din România. Deţinerea unui loc în Consiliul Executiv, şi cu atât mai mult a unei funcţii de conducere în cadrul acestuia, constituie un avantaj pentru noi, atât în ceea ce priveşte dezvoltarea domeniului turismului, cât şi din punctul de vedere al promovării imaginii ţării", a afirmat ministrul Elena Udrea, după momentul votului.
De asemenea, Elena Udrea i-a mulţumit secretarului general al OMT, Taleb Rifai, pentru susţinerea acordată României în această candidatură, susţinere exprimată încă din luna iulie a acestui an, cu ocazia ultimei sale întrevederi cu ministrul dezvoltării regionale şi turismului.
Lucrările celei de-a XIX-a Adunări Generale a OMT au loc în perioada 8-14 octombrie 2011, în Coreea de Sud. OMT, agenţie specializată a Naţiunilor Unite, constituie cel mai important organism internaţional în domeniul călătoriilor şi al turismului. Organizaţia îşi are originile în anul 1925, când a luat fiinţă, la Haga, Uniunea Organizaţiilor Oficiale de Publicitate Turistică, iar actuala denumire datează din 1975. În prezent, OMT numără 154 de state membre cu drepturi depline şi şapte membri asociaţi.
România este stat membru fondator al OMT, din 1975, cu drepturi depline. În anul 2009, la Adunarea Generală a OMT de la Astana (Kazakhstan), România a obţinut un post în Consiliul Executiv, iar anul trecut, în Iran, funcţia de vicepreşedinte al OMT.
Categorie articol: 

Comentarii