Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

România, cu brăileanca Andreea Georgia Crăciun printre titulare, este campioană europeană la tenis

Capitala regiunii Corsica, Ajaccio, a găzduit în urmă cu puţin timp turneul final al Campionatului European de tenis, competiţie rezervată fetelor de 12 ani, la care printre cele opt ţări calificate s-a numărat şi România.
Tricolorele, în componenţa Andreea Roşca (Bucureşti), Andreea Georgia Crăciun (Venus Brăila) şi Ioana Guna (Craiova), au fost repartizate într-o grupă cu Portugalia, Rusia şi Serbia, cealaltă serie fiind alcătuită din echipele naţionale ale Cehiei, Marii Britanii, Ucrainei şi Spaniei.
După un traseu excelent, cu trei victorii, două cu 3-0 în faţa Portugaliei şi a Serbiei şi una la limită, 2-1, în disputa cu Rusia, România a câştigat grupa şi s-a calificat în finală alături de naţionala Cehiei.
Şi în ultimul act al competiţiei Andreea Roşca, Andreea Georgia Crăciun şi Ioana Guna s-au impus cu 2-1 în faţa adversarelor lor, devenind campioane europene.
"Rezultatul este unul excepţional pentru reprezentanta clubului Venus, Andreea Georgia Crăciun, dar şi pentru România, care de mult timp nu a mai reuşit o astfel de performanţă la această categorie de vârstă", a precizat Gheorghe Goleanu, antrenorul clubului Venus.
Categorie articol: 

Comentarii