Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

România şi Turkmenistan vor extinde colaborarea bilaterală în combaterea terorismului

Preşedintele României, Traian Băsescu, şi omologul său turkmen, Gurbangulî Berdîmuhamedov, au condamnat cu fermitate terorismul, proliferarea armelor de distrugere în masă şi au exprimat interesul privind consolidarea cooperării în lupta împotriva tuturor ameninţărilor la adresa securităţii regionale şi internaţionale, se mai arată în comunicat.

13rom2Preşedintele Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov, efectuează în perioada 11-13 mai o vizită oficială în România, la invitaţia lui Traian Băsescu.

Este a doua vizită în România a preşedintelui Gurbangulî Berdîmuhamedov în România, după ce a mai fost primit de Traian Băsescu în iulie 2008. Pe agenda discuţiilor la acea dată au figurat probleme de cooperare în domeniul energetic şi s-au semnat o serie de documente în materie.

Preşedintele Băsescu a fost în vizită oficială la Aşhabad în 22 iulie 2009, însoţit de miniştrii de externe şi al economiei de atunci, Cristian Diaconescu şi respectiv Adriean Videanu, dar şi de directorul general al Transgaz, Ioan Rusu, şi directorul general al Romgaz Mediaş, Marcel Piteiu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii