Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

România a învins Cehia cu 34-28

După ce a învins cu mari emoţii Portugalia, naţionala de handbal junioare a României a câştigat la pas disputa cu formaţia ţării organizatoare a competiţiei, Cehia, principala artizană a victoriei tricolorelor mici fiind brăileanca Gabriela Perianu, cu 13 reuşite.
Handbalistele antrenate de Popa Seviştean au controlat jocul de la un capăt la celălalt, având încă de la pauză asigurate biletele pentru faza următoare a Campionatului European.
Cu brăileanca Gabriela Perianu în mare vervă de joc şi de gol, jucătoarea formată la Brăila de profesorul Cristian Preda fiind principala marcatoare a tricolorelor, România conducea cu 23-12 la pauză, astfel că în repriza a doua româncele au defilat spre un succes categoric în faţa unei formaţii mai puţin experimentate cum este cea a Cehiei.
După această a doua victorie, România a acumulat 4 puncte, tot atâtea câte au adunat şi danezele. Partida directă dintre Danemarca şi România s-a derulat aseară, de la ora 18.00.
Indiferent de rezultatul acestei dispute, România şi Danemarca sunt calificate în grupa principală a competiţiei alături de Rusia şi Suedia.
Naţionala de junioare a ţării noastre a intrat astfel între primele opt echipe ale turneului, iar o eventuală clasare pe primele şapte poziţii la finalul competiţiei le asigură elevelor lui Popa Seviştean biletele pentru Campionatul Mondial din Muntenegru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii