Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Români capturaţi de 5 luni

Negocierile cu piraţii somalezi pentru eliberarea vasului St. James Park, la bordul căruia se află şi doi români, au fost suspendate, a declarat soţia bucătarului de pe navă, Vania Teneva, citată de Sofia News Agency. Marinarii aflaţi la bordul vasului St. James Park se află la capătul puterilor, la aproape cinci luni după ce au fost capturaţi, în condiţiile în care sunt nevoiţi să mănânce orez şi făină stricate, care le sunt aduse de piraţi. De asemenea, ei trebuie să pescuiască în ocean pentru a supravieţui, a spus Teneva. Potrivit femeii, la mijlocul lunii martie, piraţii au început să îşi strângă lucrurile de pe navă şi le-au spus marinarilor că au ajuns la un acord pentru răscumpărare cu proprietarul vasului, compania britanică Zodiac. După aceea, ei s-ar fi întors furioşi, pentru că societatea a renunţat, s-ar fi răzgândit.

"Nu se poartă negocieri. Zodiac refuză să negocieze cu piraţii. Suntem convinşi că Zodiac ne manipulează şi că piraţii îi manipulează pe marinari", a explicat Teneva. Ea a subliniat că soţul său i-a spus că echipajul a rămas fără hrană în urmă cu câteva luni şi că rezervele de combustibil s-au terminat în aprilie.

Doi marinari români se află la bordul navei sub pavilion britanic St. James Park, care a fost capturată de piraţii somalezi la sfârşitul lunii decembrie în Golful Aden. St James Park ar fi transportat produse chimice şi are la bord 26 de membri - bulgari, filipinezi, georgieni, indieni, polonezi, români, ruşi, turci şi ucraineni.
Categorie articol: 

Comentarii