Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Roberto Ene este vicecampion national la karting - clasa PUFO

In week-end-ul trecut, pe kartodromul din Bucuresti s-a desfasurat ultima etapa a Campionatului National de karting, editia 2008, iar ineditul a constat in faptul ca la 5 din cele 6 clase de concurs, titlul de campion urma a se decide, dupa aceasta runda.
La clasa PUFO, primii trei concurenti, printre care si braileanul Roberto Ene (7 ani si 10 luni), erau despartiti intre ei de doar 5 puncte. Victoria in aceasta etapa, coroborata cu rezultate mai slabe ale rivalilor, i-ar fi putut aduce braileanului chiar titlul de campion.
Pentru Roberto Ene, antrenamentele cronometrate de simbata au decurs destul de bine, pilotul brailean reusind al doilea timp, la 3 zecimi de secunda de ocupantul locului intii, constanteanul Cristian Martin. Ene se afla pe locul secund si era un prim pas spre un rezultat final mult mai bun, in conditiile in care adversarii directi au realizat timpi mai slabi.
"Speranta era inca vie. In prima mansa, desfasurata la 4 ore dupa cea cronometrata, Roberto a fortat intrarea in primul viraj, s-a acrosat cu pilotul constantean si amindoi s-au rotit pe pista. Incidentul nu a fost major, ci urmarea, pentru ca ceilalti piloti din pluton au intrat in plin in pilotul nostru. Cel care l-a lovit cel mai tare pe Roberto, a fost chiar fratele lui Cristian, Adrian Martin. In urma ambuscadei create, Roberto a continuat cursa, reusind chiar sa ajunga pina pe locul al treilea, cu un tur inainte de final. A terminat insa mansa pe locul al patrulea. La iesirea de pe pista, am observat ca respira foarte greu si nu putea vorbi. Am mers imediat la una din ambulantele care asigurau asistenta medicala. Concluzia, dupa ce a fost consultat de medici a fost aceea ca Roberto suferise mai multe leziuni la coaste, cap si la coloana vertebrala. Pe linga toate acestea, sperietura suferita a fost una destul de mare. Datorita echipamentului de protectie, loviturile nu au fost grave. Ne-a surprins faptul ca a continuat cursa. Stia ca va pierde munca intregului an daca abandona. Dar surprizele neplacute au continuat. Dupa verificarile tehnice de dupa mansa, am constatat ca sasiul kartului era strimb. In urma impactului, sasiul, carenele de protectie si o bieleta de directie erau strimbe. A urmat o munca destul de grea, aceea de a indrepta sasiul si a-l aduce la un nivel tehnic destul de bun", a declarat Eduard Ene, tatal si mecanicul pilotului brailean.

Cu sansa a prins podiumul

Sperietura din prima mansa nu a afectat prestatia lui Roberto Ene in mansa de a doua zi.
Plecat de pe pozitia a patra, Ene era pe locul al treilea dupa primul viraj. A facut apoi o cursa excelenta, insa cu un tur inainte de final, cinci piloti rulau "bara la bara". In ultimul tur insa, Roberto Ene a avut iarasi ghinion, o defectiune tehnica a facut ca el sa incheie mansa tot pe locul patru.
La verificarile tehnice insa, pilotul bucurestean Eduard Anton, a fost depistat cu o neregula la unul din motoare si conform regulamentului, a fost exclus din concurs. In urma acestui fapt, pilotul brailean a ocupat locul al treilea si a urcat si in ultima etapa pe podium.
In urma rezultatelor din aceasta etapa, satmareanul Andrei Vajda a devenit campion national la clasa PUFO, iar Roberto Ene, vicecampion.
"Este un rezultat foarte bun, daca tinem cont de materialul sportiv avut la dispozitie, meritele fiind aproape in totalitate ale lui Roberto, care a muncit enorm pentru a ajunge aici. Ore intregi de antrenamente l-au privat de multe ori de bucuriile virstei. A fost ultima etapa alergata la aceasta clasa, din 2009, Roberto va alerga la urmatoarea clasa, "MINI", unde va fi cel mai mic pilot.
Speram ca vom gasi ajutorul necesar, pentru a-i pune la dispozitie materialul de concurs de care are nevoie, deoarece vrem ca la anul sa mergem sa concuram si in Campionatul Sud-Est European. Este primul pas spre lumea mare a curselor automobilistice. Roberto a demonstrat ca are potential si ca poate face fata si in concursurile care vor urma. Stim ca greul abia acum incepe, dar vrem sa mergem mai departe", a mai adaugat Eduard Ene.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii