Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Robert Jitaru s-a calificat în semifinalele Campionatului European de box

duminică, brăileanul l-a învins pe albanezul Krenar Zaneli şi şi-a asigurat bronzul • astăzi, Jitaru se luptă cu slovacul Viliam Tancko pentru un loc în finală

 

Cotat ca favorit la o medalie la Campionatul European de box U22, brăileanul legitimat la Steaua Bucureşti, Robert Jitaru, a demonstrat în ring că îşi merită locul între protagoniştii competiţiei. Ieri, la ora 14.00, în prima gală a sferturilor de finală Robert Jitaru, asistat la colţ de antrenorul lotului naţional de box al României, Valentin Vrânceanu, şi de antrenorul George Perţea a câştigat într-o manieră clară meciul de la categoria 56 kg cu albanezul Krenar Zaneli şi şi-a asigurat medalia de bronz. Jitaru a făcut şi spectacol în ring, mai ales în repriza a treia când, după câteva lovituri dublate la figură, arbitrul de ring l-a numărat pe albanez.

În primele două reprize, Robert Jitaru a boxat în stilul lui caracteristic, punctând clar şi fără să primească lovituri clare din partea adversarului său. În repriza a treia, brăileanul legitimat la Steaua Bucureşti a punctat şi la capitolul spectacol, multe dintre loviturile aplicate albanezului Krenar Zaneli fiind răsplătite cu ropote de aplauze de publicul spectator. Au fost spectatori care nu au mai putut sta pe scaune şi au urmărit în picioare repriza a treia, cea în care pugilistul brăilean i-a predat o lecţie de box adversarului său. Astăzi, în semifinale, Jitaru va boxa în compania slovacului Viliam Tancko şi are şanse mari să schimbe bronzul în argint.

A fost un meci bun al lui Jitaru, a arătat că are viteză în acţiuni, orientare şi un bagaj mare de cunoştinţe. El a condus tot timpul lupta în ring. Pot spune că suntem în grafic, iar prestaţiile lui de până acum ne dau speranţe într-un parcurs care să se oprească în finală, iar acolo să atacăm titlul. Adversarul său din semifinale este un pugilist stângaci, mai înalt decât el. Dar prin calităţile pe care le are şi pe care le-am expus ceva mai devreme, sper să contracareze atu-urile Viliam Tancko şi să ajungă în finală, acesta este următorul nostru obiectiv”, a declarat Valentin Vrânceanu, antrenorul lotului naţional al României.

“Jitaru a boxat aşa cum i s-a recomandat şi cred eu că toţi sunt de acord că a făcut artă în ring. Are deja asigurată medalia de bronz, însă consider că el poate mai mult, eu îl văd favorit la titlul continental”, ne-a declarat imediat după meci antrenorul George Perţea.

 

Jitaru a fost primul pugilist român calificat în sferturile de finală ale europeanului de la Brăila

Vă reamintim că Robert Jitaru a fost primul pugilist român prezent la Campionatul European de box U22 de la Brăila care s-a calificat în sferturile de finală. Pentru a accede în sferturi, brăileanul legitimat la Steaua Bucureşti trebuia să se impună în faţa gerogianului Artyush Gomstsyian. Asistat la colţ de antrenorii Valentin Vrînceanu şi George Perțea, Jitaru a urcat hotărât să tranşeze clar meciul în favoarea lui şi a reuşit. Susţinut de publicul spectator brăileanul s-a impus cu o decizie de 5-0 în meciul cu Artyush Gomstsyian.
Categorie articol: 

Comentarii